Open Dag van de Vrijmetselarij 2016

Foto: Vrijmetselarij

VELP – Op zaterdag 10 september wordt landelijk de Dag van de Vrijmetselarij gehouden. In Velp presenteren de loges zich van 10.00 – tot 16.00 uur in het Logegebouw aan de Arnhemsestraatweg 360, naast het viaduct van de A12.

Omdat deze datum samenvalt met die van de Open Monumentendag 2014 en het Logegebouw in de Rhedense monumentenroute is opgenomen is het mogelijk het pand uitgebreid te bekijken.
Te zien zijn onder meer de Tempel en Voorhoven. Tevens zijn er stands en presentaties met meer informatie over de Vrijmetselarij.
De loges, die zich presenteren, zijn de drie mannenloges ‘De Geldersche Broederschap’, ‘De Oude Landmerken’en ‘Het Gulden Vlies’, de gemengde loge ‘Ramses’ en de vrouwenloge ‘Panta Rhei’.

Thema van deze open dag is ‘Iconen en symbolen’.

In de vrijmetselarij is het gebruik van iconen en symbolen veelvuldig aanwezig. Hiermee kan iets worden aangegeven zonder er woorden voor te gebruiken en wat internationaal te begrijpen is. Zo laten vrijmetselaren en weefsters zich inspireren in hun zoektocht naar zichzelf. Het gaat om ‘Ken u zelve’. U bent van harte welkom.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen