10-jarige Julia zingt speciaal lied voor ‘De dag van de duurzaamheid’

Foto: Sarah Göbel Monkay

ELLECOM – De 10-jarige Julia Ruigrok uit Ellecom heeft een stem als een nachtegaal en dat weet heel Nederland binnenkort. Zij mocht namelijk het lied ‘Iedereen kan wat doen’, dat gecomponeerd is voor de landelijke ‘Dag van de Duurzaamheid’ op 10 oktober inzingen.

Dit lied is beschikbaar voor alle scholen die aandacht willen schenken aan deze speciale dag.

Componisten Monkau & Monkau schreven het lied om kinderen te laten zien dat ‘duurzaamheid’ misschien klinkt als een moeilijk woord, maar dat iedereen gemakkelijk een bijdrage kan leveren aan een schonere, mooie wereld. Op 10/10 wordt er op vele plekken in het land aandacht besteed aan de Dag van de Duurzaamheid. Deze dag wordt inmiddels voor de 7e keer georganiseerd.

Sarah Monkau:

”Voor kinderen is het vaak veel logischer om zuinig met onze wereld om te gaan dan voor volwassenen. Het gaat namelijk om hun toekomst. Met dit lied hebben we geprobeerd kinderen letterlijk in beweging te brengen.”

Het lied is beschikbaar vanaf 3 oktober, via de website van de ‘Schooldag van de Duurzaamheid’, een initiatief vanuit gemeente Rheden. Op 10 oktober wordt er in die gemeente op maar liefst 16 scholen een speciale doe-dag georganiseerd rondom het thema.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen