Groenhorst Velp viert hoogste punt nieuwbouw

Foto: Marjanne Eikelboom

VELP – Een hartige traktatie in plaats van pannenbier. De bouw van Groenhorst Velp bereikte 21 oktober 2016 het hoogste punt van de nieuwe aanbouw bij het schoolgebouw aan de kant van de Beukenweg.

De aannemer en Jacolien Spijkerboer, directeur van Groenhorst Velp, vierden dit samen met bouwvakkers, leerlingen en medewerkers. Na de voorjaarsvakantie in maart 2017 wordt het pand volledig in gebruik genomen.

Uitstraling

Het schoolgebouw valt op door zijn rustige uitstraling, open structuur en hoge ramen daardoor is er veel contact met de buitenwereld is. “Dat past echt bij wie we zijn”, aldus Jacolien Spijkerboer. In dit bouwplan wordt de bestaande aula van het vmbo uitgebreid, komt er een nieuwe ruimte voor receptie en administratie en in totaal komen er zes nieuwe lokalen.

Terreininrichting

Naast vmbo biedt Groenhorst Velp veelzijdige groene mbo-opleidingen op het gebied van bloemsierkunst, dierverzorging, groene ruimte, teelt en styling & design. Bij de inrichting en het ontwerp is rekening gehouden met de opleidingen die er gegeven worden.

Belangrijke rol van leerlingen bij de inrichting

De leerlingen speelden een belangrijke rol bij het inrichten van het terrein rondom de school. Voor hun onderwijsprogramma zijn er planten verplaatst, is er het nodige snoei- en tegelwerk uitgevoerd en zijn er nieuwe bomen en planten geplaatst. Het uitgangspunt daarvan is dat zoveel mogelijk planten behouden blijven en materiaal niet wordt verspild. Het voorterrein wordt na afloop van de bouwwerkzaamheden ingericht.

Kijk voor meer informatie over de school op: http://www.groenhorst.nl/groenhorst-scholen/velp 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen