Filosofische Kring in de Serre van Rozendaal

Foto: rheden.nieuws.nl

ROZENDAAL – De Filosofische Kring, georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Kerk te Rozendaal, gaat weer van start. Het thema dit jaar is :
Disciplinering van de maatschappij.

Op 28 november 2016 is het onderwerp:‘Krijgsmacht, discipline en disciplinering’. Dit wordt gebracht door Dr. Peer de Vries, brigade generaal b.d. en filosoof.

  • In het eerste deel wordt het begrip discipline toegelicht. Er wordt onder meer ingegaan op discipline als middel tot onderwerping en als middel tot vergroting van autonomie binnen instituties, in het bijzonder in de krijgsmacht.
  • In het tweede deel wordt het verschil tussen de praktijk (praxis) en de organisatie (poièsis) van instituties uitgewerkt. Hoe vindt disciplinering plaats in deze domeinen?
  • In deel drie worden twee begrippen nader beschouwd die daarbij een rol spelen, te weten deugden en waarden. Wat is hun rol in het modelleren van gedrag?
  • In het vierde en laatste deel wordt stilgestaan bij verschillende strategieën om discipline te verankeren.

Hierna is er nog een bijeenkomst op 12 december 2016 over ‘Discipline, gezondheid en gezondheidszorg’ door Drs. Angeline van Doveren, Ziekenhuis-ethicus, van het Rijnstate Ziekenhuis te Arnhem

Deze Filosofische Kring wordt gehouden in de Serre van Rozendaal, Kerklaan 15 te Rozendaal op maandagavonden, 20.00 – 22.00 uur.
Nadere informatie over de andere lezingen staat op de website: www.dekerkvanrozendaal.nl/stichtingvrienden

Deelname aan één avond tegen contante betaling aan de ingang van € 13.-, Houders van een studentenkaart (onder overlegging van dit document) betalen € 5.-, scholieren krijgen gratis toegang.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen