Column: Van het verleden naar het heden in gemeente Rheden

COLUMN – In deze column neem ik u wekelijks mee naar een gebouw of andere bezienswaardigheid in onze gemeente Rheden. Gezien het mijn eerste column is, beginnen we bij ons gemeentehuis in de Steeg.

Sommigen vinden het huidige gemeentehuis een oud en lelijk gebouw en vragen zich af wanneer het gerenoveerd wordt, anderen daarentegen hebben er geen moeite mee en een enkeling heeft zelfs even het gevoel terug te keren naar de jaren 80.

Het eerdere gemeentehuis stond een paar honderd meter verderop, namelijk op Hoofdstraat 8 in De Steeg, hierin is nu Attent Zorg en Behandeling gevestigd.

Oude gemeentehuis

Het oude gemeentehuis dateert uit 1907 – 1909 en is ontworpen door G. Bijlsma, in 1927 ontwierp W.F.C. Schaap een nieuwe raadzaal in de stijl van de Amsterdamse School. In 1977 werd er begonnen met het bouwen van het nieuwe gemeentehuis, dit werd in 1978 in gebruik genomen. (Foto: Gerth van Roden)

Oude Raadszaal

Het oude Raadhuis is na de verhuizing omgebouwd tot kantoorpand en er heeft onder andere de Nederlandse Keramische Vereniging in gezeten en nu zit Attent Zorg Behandeling er al weer een aantal jaren in. (Foto: Gerth van Roden)

Nieuwe gemeentehuis

Ondertussen heeft onze gemeente al 16 burgemeesters gekend en is Petra van Wingerden-Boers van de VVD, al sinds 2004 burgemeester van gemeente Rheden.

Jamie

Nieuwe Raadszaal

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen