Kerstactiviteiten in het Raadhuis te Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Het Raadhuis is een activiteiten en ontmoetingscentrum voor 55+.  In aanloop naar de kerstdagen worden er extra kerstactiviteiten georganiseerd die voor alle 55+ers uit gemeente Rheden, Rozendaal en Arnhem toegankelijk zijn.

Op de agenda;

  • Maandag 12 december 13.30 – 15.30 uur, ‘Workshop stro-kerst-figuren’ door Thera Fletterman.

Stro werd altijd al gebruikt voor het maken van oogstsymbolen. Maar ook voor decoratieve en praktische voorwerpen. In deze workshop maak je met eenvoudige vlechttechnieken een paar (als het lukt vier) originele versieringen voor de kerst(boom). Voor materiaal, stro, garen, lint, et cetera, wordt gezorgd. Zelf meenemen: een schaar.

In deze workshop werken ze met ‘poppeli weizen’, een tarweras uit Zwitserland met een zeer lange halm en korte aar. Ideaal voor het strovlechten.
Er is ruimte voor maximaal 8 deelnemers. Kosten 1 strip (2,50).

  • Vrijdag 16 december 13.30 – 15.30 uur ‘Workshop Kerstkrans’ door Jitske van Joolen.

Het wordt een oasekrans, een krans voor op tafel. Dus niet om op te hangen. Na afloop van de workshop neem je een mooie krans mee naar huis. Zelf meenemen een (schil)mesje.
7,50 euro (3 strippen) per persoon.

  • Vrijdag 23 december van 11.15 – 12.15 uur ‘Kerst vieren met bariton Gerard de Croon’

Gerard de Croon zal een verhaal vertellen en liederen zingen met pianiste Ria Soerink. En wie mee wil vieren kan van harte komen luisteren en meezingen. Een bijeenkomst om de kerstgedachte goed toe te laten. En ook om in de goede kerstsfeer te komen. We zorgen voor kopieën van de liederen. Liederen als Jesus Remember me, Bless the Lord my soul en Nu zij wellecome.

  • Vrijdag 23 december van 15.00-16.00 uur ‘Kerstborrel met het Velpse koor de ‘Borrelnootjes’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen