Echtpaar Venema-De Boer 65 jaar getrouwd! Gefeliciteerd!

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Op donderdag 8 december om 15.00 uur bracht locoburgemeester de heer Tjebbe Vugts een bezoek aan het echtpaar Venema-De Boer, ter gelegenheid van hun 65-jarig huwelijk.

De heer Ubele Jouke Venema werd op 4 februari 1921 geboren in Damwoude, gemeente Dantumadiel. Mevrouw Jitske de Boer werd op 10 april 1923 geboren in Kollum, gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Zij hebben elkaar voor eerst ontmoet bij de Nederlands Hervormde kerk in Kollum.

De heer vertrok uit Friesland naar Velp, waar hij een functie kreeg als boekhouder/correspondent bij Avondzon (tegenwoordig Nieuw Schoonoord). Avondzon was toentertijd het enige christelijke tehuis voor ouderen. Aanvankelijk woonde de heer Venema op kamers. Na hun huwelijk trok het echtpaar in bij de administrateur van Avondzon tot zij een eigen huis kregen.

De heer werd vervolgens correspondent bij het Algemeen Doopsgezind weekblad en uiteindelijk administrateur tot aan zijn pensioen. Het echtpaar kreeg twee kinderen en drie kleinkinderen.

Zij wonen met enkele aanpassingen, zoals een traplift, nog zelfstandig in hun eigen huis. Hier woont het echtpaar al sinds 1954 met volle tevredenheid.

Echtpaar Venema-De Boer 65 jaar getrouwd!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen