1e lustrum Buurtbusvereniging Buurtbus Spankeren Dieren

SPANKEREN/DIEREN – Het is alweer ruim 5 jaar geleden, dat de beide Belangenverenigingen Spankeren en Dieren de handen ineensloegen en het initiatief namen tot het oprichten van een buurtbusvereniging.

Onder leiding van busonderneming Connexxion werden op 12 december 2011 de eerste ritten gereden door Spankeren en Dieren, aanvankelijk gratis en vanaf 1 april 2012 als betaalde dienst. Eind 2012 kreeg BBSD de beschikking over een nieuwe bus, waarin ook de OV apparatuur was geplaatst.

Na invoeren van de betaling werd in het beginjaar niet voldaan aan de 4000 passagiers, die de bus haar bestaansrecht gaf. In de loop van de jaren liep het aantal passagiers op, tot naar verwachting 8500 dit jaar. Ruim voldoende dus.

Afgelopen zaterdag werd even stil gestaan bij dit jubileum. Tijdens de chauffeurswissel van dienst 1 en 2 reikte voorzitter Albert Pirenc een fles wijn uit aan beide chauffeurs, Wyb Kuurstra, de chauffeur die de allereerste rit reed voor de vereniging, en Gerda Groot, de enige vrouwelijke chauffeur.

Dit alles onder aanwezigheid van de beide initiatiefnemers van de buurtbus, Els Ensink, ex bestuurslid Belangenvereniging Spankeren en Hans Siddré, de laatste voorzitter van de inmiddels opgeheven Belangenvereniging Dieren. Ook waren verder aanwezig Henk Jansen, als vertegenwoordiger van Connexxion en de overige bestuursleden van de vereniging.

’s Middags werd er bij Polysport nog met alle chauffeurs een glas geheven op de bereikte mijlpaal, tevens werd er een groepsfoto van bestuur en chauffeurs gemaakt.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Buurtbus Spankeren Dieren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen