Veerpontje Dieren – Olburgen uit de vaart, anker losgetrokken

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – Update: Door een goede samenwerking van meerdere partijen kan iedereen vrijdag vanaf 6.30 uur weer gebruik maken van de pont

In de  nacht van woensdag op donderdag heeft een vrachtboot voor veel opschudding gezorgd op de IJssel in Dieren. De boot is waarschijnlijk te dicht langs de kant (zijde van Dieren) gevaren.

Hierdoor is een ketting, die aan het anker zit van de veerpont, in de schroef gekomen van het vrachtschip. Dit vrachtschip heeft deze ketting losgetrokken.

Een andere boot die voorbij kwam is te hulp geschoten, aangezien de ketting vast geslagen in de schroef en de boot daardoor niet kon verder varen. Met behulp van de andere boot hebben ze geprobeerd de boot die schade had op te tillen, zodat de ketting weer vrij kwam, helaas is dit niet gelukt en is er meer schade ontstaan.

De veerpont kan niet meer uitvaren. De pont ligt namelijk vast aan een ketting die over de bodem heen loopt, normaliter heeft hier niemand last van en kunnen boten er gewoon over heen varen. Experts zijn vandaag langs geweest om de schade op te nemen en om te kijken hoe ze het kunnen repareren.

Nadat er behoorlijk wat schade was opgelopen en beide boten er niet in geslaagd zijn om elkaar te helpen hebben ze de eigenaar van de pont, Ronald Janssen gebeld. Uiteindelijk hebben ze met behulp van duikers de ketting van de schroef kunnen verwijderen en hebben ze het veer aan de oever vast moeten leggen.

Donderdagmiddag tussen 15:00 uur en 17:00 uur zullen er werkzaamheden worden verricht, er wordt onder andere een nieuwe ketting gelegd op de bodem van de IJssel. Ronald Jansen hoopt vrijdag weer in de vaart te kunnen gaan.

Hij adviseert wel om hun website in de gaten houden, hier wordt ook vermeldt of de veerpont vaart. Kijk hiervoor op: http://veerpont-dieren.nl/

Veerpont Dieren - Olburgen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen