Foto’s: Kerstmarkt in de Nicolaaskerk Ellecom

ELLECOM – Natuurlijk was er dit jaar ook in de Nicolaaskerk in Ellecom een kerstmarkt, de kerk was omgetoverd tot een knusse, gezellige en warme kerstmarkt. De kerk was geheel in Engelse stijl gebracht, de markt werd vanaf de start zeer goed bezocht.

De nieuwe leden van de kerstmarktcommissie waren de afgelopen tijd druk bezig geweest, zij hadden gekozen voor een vernieuwde aanpak van de kerstmarkt. Met een programma dat voor jong en oud interessant is.

En dat was te zien er was met een verfrissende blik door de activiteiten gegaan, kinderen konden buiten zelf een kerstboompje maken en samen met ouders een vogelhuisje in elkaar zetten, deze was gratis als dat binnen 1 minuut lukte. Er stonden vuurkorven om de kerstsfeer nog meer te verhogen. En er was een kraam met warme chocolademelk en glühwein en huisgemaakte soep.

Alle goederen die verkocht werden zijn zelfgemaakt door dorpsbewoners, veel gemaakt door de kinderen van de Anne Frankschool maar ook werkstukken van leerlingen van Het Rhedens, werden in de kramen uitgestald.

De markt werd zaterdag geopend met een muzikaal onthaal van Sjoerd van der Pol op zijn trompet, maar ook de Ellecomse koren Sursum Corda en Rolling Home lieten van zich horen.

Binnen in de kerk waren verschillende workshops te volgen en konden kinderen knutselen. Voor de innerlijke mens was er in de kerk ook thee, koffie en wat lekkers te verkrijgen en kon men even gezellig bijpraten op één van de vele zitjes.

De nieuwe aanpak was een groot succes dat bleek wel door de grote opkomst van de Ellecomse bevolking.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

de-friedhof-17-12-16-019

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen