PvdA blij, Velp is een Guus Dijkhuizenplantsoen rijker!

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Afgelopen woensdagmiddag is door burgemeester Petra van Wingerden het Guus Dijkhuizenplantsoen onthuld. Op deze dag zou Guus Dijkhuizen 80 jaar geworden zijn.

Plaatselijk werd hij bekend als oprichter en inspirator van Kunsthuis13, een centrum voor kunst en cultuur aan de Kastanjelaan in Velp. Na 17 jaar stopte hij als directeur van K13 en startte hij met Klas Vijf, een galerie in de voormalige Nassauschool gelegen aan het Oranjeplein.

Schrijver, kunstpromotor, galeriehouder en vrijdenker Dijkhuizen woonde en werkte aan het plein tot hij na een ziekbed overleed in 2013.

Vrienden, bewonderaars en omwonenden wilden het plantsoentje, gelegen aan de Dokter Fabiusstraat te Velp, afgelopen jaar al omdopen tot het Guus Dijkhuizenplantsoen. Zij hoopten dat het straatnaambord tijdens ‘De Nacht van Guus’, (juni 2016) onthuld had kunnen worden, maar deze aanvraag moest toen, nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad en kon dus geen doorgang vinden.

Motie PVDA

PvdA Rheden is blij dat het plantsoen er is gekomen. Nog fijner was dat de motie die de PvdA hiervoor had gemaakt na haar pleidooi niet in stemming hoefde te komen. Het initiatief kon rekenen op de steun van meer partijen in de raad en een toezegging van het college.

De PvdA vindt het des te leuker dat het Guus Dijkhuizenplantsoen nu een feit is, omdat dit speelplein echt voortkomt uit een burgerinitiatief voor de kinderen in de buurt, dat ook nog ontworpen is door onze lokale kunstenaars en zij daarin een warm pleitbezorger vonden in Guus.

Lees ook:

Guus Dijkhuizen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen