José Schutten “Ridder in de Orde van de Rhedense Leeuw”

Foto: Wil van Zummeren

RHEDEN – Op de zaterdag 14 januari 2017 gehouden Pronkzitting van Carnavalsvereniging “De Heiknüüters” in onze Feestburcht “Ons Huis” is José Schutten-Raaijmakers benoemd tot 37ste Ridder in de Orde van de Rhedense Leeuw.

Na de opkomst van “De Heiknüüters” en haar gastverenigingen, CV. De Narrenkap en CV. De Blaospiepkes werd iedereen bijzonder hartelijk welkom geheten. Daarna openden “De Madeliefjes” met hun Gardedans en na het uitwisselen van de onderscheidingen maakte Joop Teunissen als voorzitter van de Riddercommissie zijn opwachting.

Het werd stil in de zaal en na met zijn speech de spanning te hebben opgebouwd werd onder tromgeroffel de naam van de nieuwe Ridder bekend gemaakt:

José Schutten

José Schutten

Ze was totaal verrast waarna de voorzitter haar grote verdiensten gedurende lange tijd voor onder andere Korfbalvereniging Rheko, de Mauritiusschool en het Rhedens Fanfare Corps opsomde. Overal waar José bij betrokken raakt steekt ze haar handen uit de mouwen. Kortom zij voldeed ruimschoots aan de criteria die er gelden om voor deze onderscheiding in aanmerking te komen.

De avond werd vervolgd met dans, muziek en sketches, allemaal door eigen leden en ook “De Heidebluumkes” lieten zich van hun beste kant zien. De avond vloog voorbij en na het officiële gedeelte was er gelegenheid de kersverse Ridder en haar man Henk te feliciteren!

Daarna barstte er onder aanvoering van Prins René de 1e met Prinses Yvonne een geweldig feest los dat tot in de kleine uurtjes duurde. Kortom een geweldige opmaat voor de komende carnavalsactiviteiten in Rheden.

De Ridderslag, door Kees Staats zal plaatsvinden op zaterdag 18 februari, om 15.30 uur bij de Rhedense Leeuw.

Sociale betrokkenheid.

De sociale betrokkenheid van “De Heiknüüters” is alom bekend, in het kader daarvan ondersteunen zij de actie “Kind van Ghana”. Zondag 22 januari zullen Prins René de 1e en Prinses Yvonne met een team meedoen aan de Indoor Cycling Marathon van 11.00 tot 16.00 uur in Sport- en Healthclub De Cirkel in Rheden. Wilt u het team ondersteunen tijdens het fietsen kom dan gerust kijken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen