Presentatie plannen nieuwe rotonde in Velp-Noord

VELP – Gemeente Rheden heeft op maandag 16 januari een bijeenkomst georganiseerd voor buurtgenoten van de Arnhemsestraatweg, Nordlaan en de Daalhuizerweg.

Al jaren zijn er plannen om de kruising te vervangen voor een rotonde. Weerstand tegen de rotonde kwam voornamelijk van enkele bewoners van de flat op de kruising Daalhuizerweg, Arnhemsestraatweg. Zij zullen namelijk een deel van hun plantsoen moeten inleveren om de rotonde mogelijk te maken.

Zie hiervoor ook: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/62793/bewoners-balen-van-aanleg-rotonde-in-velp/

Anno 2017

Halverwege dit jaar gaat gemeente Rheden aan de slag met de reconstructie van het kruispunt en de aansluitende wegen. De bestrating en de riolering wordt vervangen en krijgt een nieuwe inrichting.

Voor die tijd, in het voorjaar van 2017, worden er enkele bomen gekapt. Dit gebeurd vroegtijdig om te voorkomen dat er vogels in het broedseizoen gestoord gaan worden, later volgt er een herplanting van bomen. De kapvergunning hiervoor wordt gepubliceerd in de gemeentelijke bekendmakingen.

Tijdens de inloopbijeenkomst werd het ontwerp gepresenteerd en was er gelegenheid voor het stellen van vragen door omwonenden. Zodra de aannemer en de planning van alle werkzaamheden bekend is zal er een informatiebijeenkomst georganiseerd worden waarin bewoners worden geïnformeerd over de gang van zaken en de bereikbaarheid.

De gemeente verwacht dat de werkzaamheden zo’n 2 jaar in beslag zullen gaan nemen. Dan hebben ze de Arnhemsestraatweg vanaf de Ommershofselaan tot aan het viaduct over de A12, aangepakt, de Daalhuizerweg vanaf de rotonde Schelmseweg/Ringallee, tot aan de Arnhemsestraatweg en de Nordlaan vanaf het spoor tot aan de Arnhemsestraatweg.

Voor vragen kunt u terecht bij gemeente Rheden.

Lees ook:

http://rheden.nieuws.nl/nieuws/61262/koninklijk-besluit-over-rotonde-in-velp/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen