Capella Phos Hilaron komt naar de Dorpskerk in Rheden

Foto: Capella Phos Hilaron

RHEDEN – Vocaal ensemble Capella Phos Hilaron uit Huissen zal op zondagmiddag 29 januari als eerste in een reeks van zondagmiddagconcerten een uitvoering verzorgen in de Dorpskerk in Rheden

Capella Phos Hilaron (‘Vriendelijk Licht’, een Byzantijnse lichthymne) is naast de Kloostercantorij een vast huisensemble van het Dominicanenklooster Huissen. Het werd in 2008 opgericht door Theo Menting met als doel de muziek uit de liturgische tradities van Oost en West bij elkaar te brengen.

Zo wordt muziek gezongen uit de Slavisch-Byzantijnse, de Latijnse en de Anglicaanse traditie. Het repertoire bevat tevens muziek van de Franse dominicaan André Gouzes; deze hedendaagse componist laat zich sterk beïnvloeden door zowel de Byzantijnse meerstemmige muziek als ook het Gregoriaans.

Dirigent Theo Menting (*1963) studeerde theologie aan de universiteiten van Utrecht en Nijmegen, deed een acteeropleiding aan de theaterschool in Rotterdam en volgde de opleiding Kerkmuziek in het bisdom Münster. Naast regisseur van een theatergroep is hij als theoloog, kerkmusicus, dirigent en cantor verbonden aan het Dominicanenklooster Huissen.

Op het programma staan composities als “O Magnum mysteriumCapella” van Morten Lauridsen, “Da pacem Domine” van Arvo Pärt, “Song for Mary” van Margaret Rizza en veel andere vroegere en ook hedendaagse componisten.

Meer informatie over dit concert en het ensemble vindt u op www.groepx.nl.

De toegang tot het concert, dat om 15.30 begint, is vrij. Er wordt wel een collecte gehouden.

Het volgende concert in de winterreeks 2017 wordt gehouden op 26 februari en wordt gegeven door het Trio Nadaillac en het Staffa Trio.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen