Lezing over drachtplanten en bijen

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – De imkervereniging Arnhem-Velp en omstreken heeft ruim 130 leden, imkers die allen bijenkasten in deze omgeving hebben en bijen verzorgen. Zij verzorgen een gratis lezing over bloesem en (honing)bijen.

De vereniging bevordert de bijenteelt, verzorgt opleidingen tot imker, maar houdt zich ook bezig met voldoende voedsel voor bijen in de natuur, ofwel voldoende dracht planten die nectar en stuifmeel produceren.

Enerzijds dragen zij zorg voor voldoende honingbijen die voor de bevruchting van planten bloesem zorgen maar anderzijds zijn er ook vele soorten wilde bijen die eveneens nectar en stuifmeel nodig hebben en planten bestuiven.

De imkers hebben de indruk dat er in de loop der tijd steeds minder dracht planten zijn. (niet alle planten hebben dracht die voor bijen geschikt is terwijl wilde bijen meestal ook nog gespecialiseerd zijn, in die zin dat zij alleen op bepaalde planten vliegen)

De bebouwing neemt nog steeds toe, er zijn steeds minder heidevelden, weiden en akkerranden met voldoende gedifferentieerde bloesemende planten.

Op donderdag 26 januari zal er voor leden en geïnteresseerden (ook niet leden) een lezing worden gehouden over dit groeiende probleem door een ter zake deskundige imker, Leen van’t Leven met het thema: Drachtplanten in de omgeving.

Graag wil de verenigingen u als geïnteresseerde of als deskundige op het gebied van planten uitnodigen om deze lezing bij te wonen en waar mogelijk ook uw visie of suggesties te vernemen wat te doen.

Uw aanwezigheid zouden zij zeer op prijs stellen. Zij verzoeken u zich van te voren aan te melden via de secretaris van de vereniging
[email protected]

  • Datum: donderdag 26 januari
  • Locatie: Nieuw Schoonoord 1 te Velp
  • Zaal open: vanaf 19.30 uur Inloop met koffie/thee
  • Aanvang lezing: 20.00 uur
  • Er zijn geen kosten aan verbonden

Lees ook:

Bijen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen