Gemeente start project; Alert in de Wijk, voor alle inwoners

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – In 2016 is het aantal inbraken in de gemeente Rheden gestegen. Politie, gemeente en de buurtpreventieteams werken samen om dit aantal te verminderen. U kunt als inwoners daarbij helpen.

Om het aantal inbraken in de gemeente Rheden terug te dringen, kunnen inwoners zich opgeven voor de training Alert in de Wijk. In de training leren inwoners verdachte situaties in de wijk te herkennen en hoe hier veilig mee om te gaan.

In drie uur tijd krijgen deelnemers antwoord op vragen hoe kun je zien wie een bewoner of een bezoeker is en wie kwade bedoelingen heeft. Ze leren van een professional, die jarenlang bij de politie en in de beveiliging werkte, waar je ook moet letten en hoe kun je hierop het beste kunt reageren.

Meer Acties

Ook zijn er bijvoorbeeld op grote schaal WhatsApp-groepen opgericht en onlangs is de politie gestart met het mobiliseren van buitensporters maar ook wandelaars om alert te zijn op verdachte situaties. Deze mensen zijn herkenbaar aan de gele hesjes met het opschrift Waakzaam en Fit. Lees: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/92612/sporters-extra-ogen-voor-politie/ Nu organiseren het buurtpreventieteam Overbiljoen, gemeente en politie een training Alert in de Wijk.

Trainingsavond

De training Alert in de Wijk is voor iedereen. In totaal zijn er zes avonden in de gemeente. Inwoners kunnen zich voor één van de volgende avonden (van 18.45 uur tot 21.45 uur) aanmelden.

  • maandag 6 februari – locatie: Buurthuis De Poort, Velp
  • woensdag 8 februari – locatie: Gemeentehuis Rheden, De Steeg
  • maandag 13 februari – locatie: Gymzaal, basisschool De Arnhorst, Velp
  • donderdag 16 februari – locatie: Het Rhedens de Tender, Dieren
  • maandag 20 februari – locatie: Het Rhedens de Tender, Dieren
  • donderdag 23 februari – locatie: Gymzaal basisschool de Arnhorst, Velp

Aanmelden

Inwoners die interesse hebben voor een training, kunnen zich aanmelden via de website van de gemeente Rheden: www.rheden.nl/alert

Alert in de wijk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen