Voorleesontbijt en voorleesfeestjes voor peuters en hun ouders

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

DIEREN – Op woensdag 25 januari starten de Nationale Voorleesdagen traditiegetrouw met een Voorleesontbijt. Peuters kunnen in de bibliotheek Dieren in hun pyjama aanschuiven voor het ontbijt. In de bibliotheken Rheden en Velp kunnen peuters en hun ouders deelnemen aan een voorleesfeestje.

Voorleesontbijt

Op 25 januari start het Voorleesontbijt om 9.15 uur met een lekker ontbijt, waarna er wordt voorgelezen. Wethouder Constans Pos leest in de bibliotheek Dieren voor uit het Prentenboek van het jaar ‘De Kleine Walvis’. Iedereen die mee wil doen is welkom. Deelname is gratis. Aanmelden is wel noodzakelijk en kan tot zaterdag 21 januari via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda

De Voorleesfeestjes

  • Bibliotheek Velp: – donderdag 26 januari
  • Rheden in kinderdagverblijf, de Kroeseboom  – woensdag 1 februari

De voorleesfeestjes beginnen steeds om 9.30 uur en zijn rond 10.15 uur afgelopen. Aanmelden is voor de voorleesfeestjes niet noodzakelijk.

De Nationale Voorleesdagen

Voorlezen is een feest voor kleine kinderen. Het prikkelt hun fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. De Nationale Voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kleine kinderen te bevorderen. Het Prentenboek van het Jaar 2016, ‘De Kleine Walvis’, leent zich hier bij uitstek voor. Het boek biedt veel ruimte voor interactie en er is veel te zien en te ontdekken.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen