Eerste verdiepte deel Traverse Dieren krijgt werkvloer

DIEREN – Op vrijdag 3 februari is de werkvloer gestort in de tunnelbak aan de Burgemeester de Bruinstraat in Dieren, vanuit hier gaat de tunnelbak opgebouwd worden.

Nadat de tunnelbak op een diepte van 6 a 7 meter was afgegraven onder het huidige straatniveau werden er “nagels” in de hulpwand geplaatst, een soort nietjes die de wand helpen verstevigen. Daarna volgde de derde en laatste laag en opnieuw een rij nagels. Eind januari was dat werk klaar.

Vanaf nu wordt de tunnel opgebouwd, vrijdag is begonnen met het storten van de werkvloeren, daarna komt de wapening, vervolgens de bekisting en tenslotte het beton.

Het middendeel van de tunnelbak krijgt dan al echt vorm. Vanaf mei 2017 gaan zij aan de slag met de beide uiteinden.

Aan de Arnhemsestraatweg, langs het spoor, wordt momenteel archeologische onderzoek gedaan. Bij verschillende opgravingen zijn sporen van oude graven gevonden en aanwijzingen dat er vroeger een boerderij heeft gestaan. Bij deze opgravingen werd woensdag 1 februari een hogedrukleiding geraakt, dit zorgde voor een korte tijd overlast voor het verkeer en de huishoudens in Ellecom en Dieren. Zie: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/93319/waterleiding-geraakt-graafwerkzaamheden/

Ook aan de Burgemeester Willemsestraat wordt hard gewerkt, daar moeten 8 woningen gesloopt worden om plaats te maken voor de afslag richting de Kanaalweg waar straks de tunnelbak onder het spoor gaat lopen. Het hele project zal naar verwachting in het voorjaar 2018 worden afgerond.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen