Traverse Dieren even in het teken van de archeologie

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – Donderdagmiddag stond de Dierense Traverse even in het teken van archeologie. Inwoners en belangstellenden konden tussen 14:00 uur en 17:00 uur binnen lopen bij het Informatiecentrum van de Dierense Traverse.

Hier was Eric van Kuijl aanwezig om belangstellenden te woord te staan en uitleg te geven. Nadat er wat onduidelijkheden naar buiten waren gebracht door andere media, was het voor bezoekers een beetje onduidelijk wat het programma van de middag zou zijn en of ze ook naar de locatie gingen. Al snel werd het uitgelegd en was voor iedereen duidelijk wat men kon verwachten.

Zo vertelde Eric van der Kuijl voornamelijk over de geschiedenis van Hof te Dieren en Twickel en probeerde hij mensen een beeld te geven hoe men vroeger leefde. Natuurlijk werden de diverse archeologische vondsten ook besproken. Niet alleen de oudere aanwezigen, maar ook de vele jongeren waren hingen aan de lippen van Eric van Kuijl. Een van de kinderen was zo nieuwsgierig en wilde zelfs weten hoe je archeoloog wordt.

Om 15:30 uur was Tamar Buikema, onderzoekster, ook aanwezig en zij vertelde ook nog eens over het archeologisch onderzoek en de vondsten. Ondanks wat opstartproblemen en onduidelijkheden was het toch een geslaagde middag.

Archeologie Traverse Dieren Archeologie Traverse Dieren Archeologie Traverse Dieren

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen