Benefiet voor nieuwe muziektent in Ellecom

Foto: rheden.nieuws.nl

ELLECOM –  Groot Benefiet Dag in Ellecom om de verbrande Muziektent weer op te kunnen bouwen. Als in 2018 de 125e verjaardag van Muziekvereniging Excelsior wordt gevierd is een nieuwe muziektent wel het allermooiste cadeau voor heel Ellecom! Helpt u mee?!

Sinds 1948 nam de muziektent een centrale plaats in op het dorpsplein van Ellecom en werd een belangrijke ontmoetingsplek voor inwoners en verenigingen. Onder meer de Ellecomse Oranjevereniging en muziekvereniging Excelsior waren er vaak te vinden.

Daar kwam op 31 december 2016 een abrupt einde aan. Door een (waarschijnlijk aangestoken) brand werd de koepel op één avond verwoest. http://rheden.nieuws.nl/nieuws/92427/politie-getuigen-brand-muziektent-ellecom/

De verenigingen laten het er niet bij zitten. Vanuit de muziekvereniging is snel geschakeld; voorzitter, penningmeester en dirigent waren het eerst om de koppen bij elkaar te steken en inmiddels zijn daar enkele enthousiaste personen aan toegevoegd.

Zo ontstond een breed gedragen idee om een Benefiet Bijeenkomst te gaan organiseren om een eerste steen bij te dragen aan de wederopbouw van de Muziektent. ‘Gelukkig is ook de Gemeente Rheden erg betrokken in dit geheel’, aldus Bertus Samberg, voorzitter van Excelsior.

‘In 2018 bestaat Excelsior 125 jaar en is daarmee de oudste fanfare in de gemeente Rheden’. In dat jubileumjaar is er een speciaal feestweekend waarin veel muziek wordt gemaakt op en rond het dorpsplein. Een mooie muziektent mag dan natuurlijk niet ontbreken!

2 april 2017 Benefiet Dag

Daarom wordt op 2 april een groot Benefiet Dag georganiseerd in Ellecom. Vanaf 10:00 uur tot laat in de namiddag zal het een komen en gaan zijn van verenigingen en personen die het geheel een warm hart toedragen. Optredens van lokale zangverenigingen en muziekkorpsen, buurtverenigingen uit de gemeente en landelijke beroemdheden.

Maestro van Ellecom

Speciaal hoogtepunt zal worden de heuse Maestro competitie. Daarvoor zijn al twee kandidaten bekend gemaakt: Burgemeester Van Wingerden van de Gemeente Rheden en Graaf zu Ortenburg van kasteel Middachten en tevens beschermheer van Excelsior, zullen met nog twee nader te noemen kandidaten de strijd tot Maestro van Ellecom aangaan. Ze dirigeren om beurten het Fanfareorkest Excelsior, dat normaal onder leiding staat van Roger Ritzen.

Ook individuele Ellecomse musici wordt gevraagd om tijdens deze Benefiet op te treden. Muziekvereniging Excelsior levert uiteraard zelf ook een stevige muzikale bijdrage. Het is de bedoeling dat dit evenement zoveel mogelijk aandacht trekt en er een mooi geldbedrag wordt ingezameld als bijdrage voor de wederopbouw van de Ellecomse muziektent.

Hoewel de dag vanaf 10.00 uur een programma biedt, zal het evenement om 11.00 uur officieel worden geopend in bijzijn van de Graaf van Middachten en de burgemeester. Daarna volgt een uitgebreide brunch onder begeleiding van lichte muziek, waarvoor nu al kaarten beschikbaar zijn.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Bakkerij Samberg aan De Friedhof 1, te Ellecom.

Benefiet Ellecom

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen