Boomfeestdag in Laag-Soeren

LAAG-SOEREN –  Ook in gemeente Rheden werd de Nationale boomfeestdag gevierd. Wethouder Ronald Haverkamp en Bas Reinders hebben samen met twee kinderen, Aniek en Sibren, van basisschool het Schaddeveld uit Laag-Soeren, de eerste boom geplant.

De boom werd geplant in de nieuwe woonwijk van Laag-Soeren, Hof te Soeren. Nadat de boom geplant was onthulde wethouder Ronald Haverkamp een herinneringsbord je dat de school de boom geplant heeft. Na deze officiële start van de 60e boomfeestdag ging de kinderen van de school diverse bomen en struiken planten, dit werd gedaan bij het toekomstige speelveld voor de kinderen.

Kinderen konden ook wensen in de boom hangen.

Nationale Boomfeestdag 

De eerst officiële landelijk boomplantdag is 10 april 1957 van start gegaan in Apeldoorn hier waren toen 1600 kinderen bij aanwezig. Vanaf 1980 is het landelijk comité door gegaan als Stichting Nationale Boomfeestdag.

Jaarlijks worden er door 115.000 kinderen meer dan 200.000 bomen ofwel 80 voetbalvelden vol met bomen geplant, hier vallen struiken ook onder. Het doel is om kinderen van groep 6 leeftijd 9 a 10 jaar oud meer inzicht, kennis en begrip bij te brengen voor bomen en de natuur. Bomen en natuur zorgen voor een duurzame leefomgeving.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Lees ook:

Boomfeestdag 2017

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen