Expositie Mystic Lights in Laag-Soeren

Foto: Mystric Lights

LAAG-SOEREN – Op zondag 9 april opent ’t Sprengenpodium in Laag-Soeren de expositie Mystic Lights. De uitvergrote natuurfoto’s van Ronald Peeters tonen de kijker een ander perspectief op de natuur.

Tijdens de opening, die om 16.00 uur begint, wordt een muzikale lichtshow van Peeters getoond en speelt Karel Willemsen gitaar.

Mystic Lights, mossen in een ander daglicht

Wanneer je de expositie Mystic Lights bekijkt, is misschien wel het meest verrassend dat mossen als een rode draad in alle macro-opnames terugkomen. De beelden zijn door Ronald Peeters gemaakt in natuurgebieden in Noord-Brabant.

Doordat Mystic Lights beelden weergeeft die in werkelijkheid zo klein zijn als een luciferdoosje, ontvouwt zich een wereld die normaal voor ons niet direct waarneembaar is. In deze wereld, waar het kleine de schoonheid van het grootse mag raken, spelen mossen de rol van natuurlijke figuranten.

Een tweede rode draad in Mystic Lights is de fascinatie voor licht. Ronald Peeters maakt je deelgenoot van het subtiele lichtspel van twinkelende dauwdruppels, reflecterend ijs en kleurrijke waterspiegelingen.

Onderdeel van de expositie is de muzikale fotoshow ‘Levenslicht, lofzang op de mikrokos’mos’ die ook op 9 april wordt getoond aan het publiek.

Gitaarmuziek

Karel Willemsen, een bekende in onze omgeving als muzikant van o.a. Sempre Crescendo en diverse jazz combinaties, speelt op zijn gitaar tijdens de opening.

Oproep

Sinds 2010 organiseert commissie ‘t Sprengenpodium vier keer per jaar een expositie in ’t Sprengenhus met een feestelijke opening (gemiddeld 80 bezoekers). Vind je het ook leuk en goed dat we kunst en cultuur hebben in Laag-Soeren? Sprengenpodium zoekt meedenkers, creatieve geesten, ideeënverzinners. Laat horen wat jij wilt! Mail of bel op [email protected], of 06 31753737.

Nieuw! Vervoer van en naar de opening
Slecht ter been? De mensen van commissie ‘t Sprengenpodium zorgen voor vervoer. Stuur een berichtje naar: [email protected] of bel: 0313 619 459

Bezoek ’t Sprengenhus

De expositie Mystic Lights van Ronald Peeters is van 9 april – medio juli 2017. U kunt deze gratis bezoeken tijdens openingstijden van ’t Sprengenhus (zie www.sprengenhus.nl).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen