Rheden Nieuws eet een Paasbrunch

Foto: CC BY scott1346 - Foter.com

COLUMN – In de loop van de jaren zijn de Christelijke feestdagen meer en meer op elkaar gaan lijken. Het religieuze is voor veel mensen naar de achtergrond verdwenen, het samenzijn met familie en vrienden is daarvoor in de plaats gekomen. We hebben ‘gratis’ vrije dagen en vaak kun je met wat extra verlof een hele week aan andere zaken besteden dan je werk.

Bijvoorbeeld lekker eten met gasten. Uw columnist vindt dat met Kerst zwaar getafeld mag worden. Pasen kan zich dan onderscheiden door een lichter tafelgedrag dat past bij de lente. Dus geen groot vlees en dikke sauzen maar lichte hapjes en verse groenten van het seizoen.

Misschien wilt u het accent wel verleggen naar de brunch of borrelen met kleine hapjes of een high tea. Lekker lang aan tafel met tijd en aandacht voor elkaar, spelletje doen. i-dingen en andere elektronica uit: digitale onthouding met een uitzondering voor passende muziek die meestal een digitale bron heeft.

Een paasontbijt is bij uw columnist herkenbaar aan iets meer geel op tafel: tafelkleed, servetten, tulpen, eierdopjes. Verder vers gebakken broodjes, de vleeswaren en kaas gaan netjes op een schaaltje en de jam (confiture) in een glazen bakje, toast in een toastrekje, vers sap in een wijnglas. De eitjes worden warm gehouden met een mini-ovenwant in de vorm van een haas of kip. Het saucijzenbroodje is een toevoeging die hier in huis hoort bij de hoogtij dagen, net als het Paasbrood.

Het is best lekker om uit te slapen en dan wat uitgebreider te brunchen. Aanvang van de bruncg ligt ergens tussen 11 en 13 uur en eindigt als iedereen zijn koffie en thee op heeft en zin in een wandeling met de honden in de fantastische bossen van onze Veluwezoom.

Ook aan het eind van de middag (na een wandeling met de honden in de fantastische bossen van onze Veluwezoom) kunt u rustig genieten van elkaars gezelschap met kleine hapjes die rustig genuttigd worden: de High Tea. Hieronder volgt een aantal ideeën om de Pasen fijn door te komen.

Paasontbijt van mindyoourfeed.nl of paasontbijt van Elle, Francesca’s favoriete paasbrunch-recepten  of de lekker tafelen specialPaas High Tea of de-paas-high-tea

Rheden eet smakelijk!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen