Senior String Band in Café d’Oranjeboom te Velp

Foto: Senior String Band

VELP – Op zondag 23 april 2017 is het weer tijd voor countrymuziek in het hartje van Velp! Van 15:00 tot 18:00 uur zal de Senior String Band voor u spelen en u een geweldige middag bezorgen in Café d’Oranjeboom in Velp!

The “Senior String Band” is voortgekomen uit “Calyx”, een band uit Hoek van Holland die in 1973, dus 40 jaar geleden, werd opgericht door Ralph Vinjé, Paul van Dongen en Wim Pols.

Een band die overal in Nederland optrad, geregeld naar het buitenland ging, vele CD’s maakte en diverse awards won en zo in de jaren 70 uitgroeide tot een van de bekendere countrybands in Nederland. “Calyx” maakte een groot aantal LP’s en CD’s, won prijzen tijdens internationale festivals, trad overal in Nederland op en fungeerde als begeleidingsband van de Amerikaanse countrylegende George Hamilton IV.

Door overlijden en ziekte is de bezetting van de groep kleiner geworden. De drie overgebleven leden kozen voor een nieuwe naam: “Senior String Band”. Omdat alle bandleden bijna 60 zijn en ze allemaal snaarinstrumenten bespelen een naam die een vlag is die de lading dekt.

Met een keur van instrumenten brengen de muzikale senioren een programma met liedjes, beelden en verhalen over de geschiedenis van de Verenigde Staten. Ralph, Paul en Wim verloochenen hun countrywortels niet, maar America in Songs is breder van stijl: ook jazz, blues, folk en popmuziek komen voorbij.

Kortom, genoeg entertainment op deze zondagmiddag in april! Zoals altijd speelt de band vanaf 15:00 uur tot 18:00 uur. Het café is geopend vanaf 14:00 uur tot 19:00 uur en de entree is gratis.

Zorg dat u erbij bent, want dit wilt u niet missen! Hopelijk tot ziens op zondag 23 april!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen