Gewapende overval Dieren, 3 verdachten aangehouden

Foto:

DIEREN – De politie heeft zaterdagavond 19 april, vrij snel nadat een gewapende overval had plaatsgevonden op een cafetaria in Dieren, drie verdachten aangehouden. Op parkeerplaats ’t Ginkelse Zand, langs de A12 bij Ede, hebben agenten de verdachten uit het voertuig gepraat.

Iets voor half elf ’s avonds werd een cafetaria aan de Roodborstlaan in Dieren overvallen. De overvallers zouden onder bedreiging van wapens de medewerker hebben gedwongen geld af te staan. 
Een getuige had gezien dat de vermoedelijke daders er met een auto vandoor waren gegaan en gaf het type en kenteken door aan de politie. Een zoektocht naar de auto volgde. Op de A12 richting Utrecht werd de auto rijdend waargenomen. 
Uitpraatprocedure
De bestuurder reed omstreeks middernacht de parkeerplaats ’t Ginkelse Zand op waar de politie een zogeheten uitpraatprocedure heeft uitgevoerd. De drie inzittenden zijn aangehouden. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Eefde, en twee Doesburgers van 17 en 21 jaar oud. Bij één van de verdachten werd een op een vuurwapen lijkend voorwerp aangetroffen.
Het drietal is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. Het overvallenteam van de politie onderzoekt de zaak. 
Getuigen
Getuigen die nog geen contact met de politie hebben gehad, worden verzocht te bellen met 0900-8844.
looman-dieren
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen