Rheden onderwerp in motie VVD & PVDA vervoer gevaarlijke stoffen over het spoor

Foto:

De VVD in de Tweede Kamer wil voorkomen dat dorpen en steden in Gelderland last krijgen van treinen die gevaarlijke stoffen vervoeren, nu de Betuweroute de komende jaren deels gesloten zal zijn door werkzaamheden aan het spoor in Duitsland.

De capaciteit die nog wel  beschikbaar is op de Betuweroute moet vooral gebruikt worden voor treinen die gevaarlijke stoffen vervoeren. Hierdoor wordt voorkomen dat er voor bewoners langs het spoor elders in Gelderland onveilige situaties ontstaan. 
Motie
Staatssecretaris Mansveld werd in een motie van VVD en PvdA opgeroepen om hier samen met vervoerders en buurland Duitsland voor te zorgen.
VVD-kamerlid Remco Dijkstra: 
“Wij willen dat veiligheid op het spoor voorop staat. Niet alleen voor reizigers, maar ook voor mensen die langs het spoor wonen. Niemand wil dat er langs zijn huis treinen met gevaarlijke stoffen rijden. Daarom willen wij dat de capaciteit die wél beschikbaar is op de Betuweroute de komende jaren wordt ingezet voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. ”
Citaat: 
“Rheden is een plek waar mensen veilig wonen, leven en werken. Dat willen we zo houden. Daarom willen we voorkomen dat er treinen met gevaarlijk stoffen langs ons spoor worden vervoerd. We hebben onze collega’s in Den Haag hierop gewezen en zijn blij dat er nu actie wordt ondernomen voor de inwoners van Rheden ”
De motie werd mede ingediend door de PvdA en is HIER te vinden.
Vrijdag 7 februari hebben kamerleden Betty de Boer en Remco Dijkstra een werkbezoek in verband met de problemen en de veiligheid, die extra goederenvervoer over de IJssellijn zal gaan geven door de gemeente Rheden. Klik HIER voor de publicatie die daar over gaat. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen