Kieshulp bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014

Foto:

GEMEENTE RHEDEN – Net als vier jaar geleden bij de gemeenteraadsverkiezingen gaat gemeente Rheden weer in zee met Kieskompas. Dit maakt het gemakkelijker voor kiezers om een keuze te maken tussen de 11 verschillende partijen. 

Door het geven van antwoorden op 30 verschillende stellingen die speciaal toegepast zijn op gemeente Rhedense issues en het eventueel aanpassen van de verschillende thema’s krijg je een grafiek te zien waarop alle deelnemende politieke partijen staan. De uitkomst van de enquête wordt in dit plaatje weergegeven. 
Het Kieskompas is een hulpmiddel in de vorm van een website waarmee potentiële kiezers kunnen achterhalen welke partij het dichtst bij ze staat, ook wel een kieswijzer genoemd. Kieskompas is in oktober 2006 door het dagblad Trouw ontwikkeld in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam.
Het Kieskompas geeft geen stemadvies maar stelt bezoekers in staat hun positie in het politieke landschap te bepalen. De gebruiker van het Kieskompas krijgt ca. 30 stellingen voorgelegd, verdeeld over ongeveer 10 thema’s. De uitslag verschijnt in het assenstelsel (of spectrum) als potloodpunt, tussen de verschillende politieke partijen of personen.
Bezoekers kunnen hun politieke voorkeur uitdiepen door het wel of niet kiezen van bepaalde thema’s. Hierdoor wordt het mogelijk de politieke positie van de gebruiker per thema te vergelijken met die van de verschillende partijen.
De website voor de gemeente Rheden komt dinsdag 18 februari in de loop van de dag in de lucht, weet u niet op welke partij u gaat stemmen? Kijk dan op:
https://rheden.kieskompas.nl/ 
Wilt u weten waar u kan gaan stemmen in de gemeente Rheden? KLIK HIER!
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
kieskompas1
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen