Goederenvervoer over de IJssellijn..? Dat spoort NIET!!

GEMEENTE RHEDEN – Samen met Liesbeth van Tongeren, Tweede Kamer lid van GroenLinks, Harriët Tiemens van GroenLinks, Rona, Rotra, Spoorhinder en lokale politici werd het traject Zutphen/Elst benut om elkaar te informeren over de gevolgen van mogelijk meer goederentreinen over de IJssellijn. 

Naast de problemen die een uitbreiding van het goederenvervoer veroorzaken met betrekking tot schade, trillingen, geluidsoverlast en veiligheid was er aandacht voor de alternatieven van de IJssellijn. In het bijzonder het vervoer over water. Daarvoor is een vertegenwoordiger van een grote landelijke vervoersorganisatie over water, vanaf Dieren meegereisd.
 
In Velp werden twee huizen bekeken waar schade te betreuren valt door de trillingen en huidige toename van het goederenvervoer over het spoor. De bewoners gaven aan zich zorgen te maken over de staat van hun woningen en wat de toekomst gaat brengen. Hun huis is onverkoopbaar en bij renovatie lopen te kosten hoog op.
n4qdmvzvhe5dbua1ft3se160w
Bij Prorail krijgen zij geen gehoor, “Struisvogel politiek en als we iets te bewijzen hebben en de schade kunnen aantonen stopt Prorail het in de doofpot.” aldus een van de spoor aanwonenden.
Liesbeth van Tongeren geloofd in een collectief optreden. Zij gaf aan het zinvol te achten met veel betrokkenen en gedupeerden te mogen treffen en praten. De schades zijn bekeken en besproken en alle verkregen informatie wordt zeker mee genomen naar Den Haag.
  
GroenLinks is tegenstander van meer goederentreinen over de IJssellijn en heeft dit hoog op de agenda staan. Dit werkbezoek was bedoeld om Liesbeth van Tongeren te laten zien en horen welke gevolgen dit besluit vanuit Den haag heeft op dit traject voor de dorpen en bewoners.  
vsh82v8zywwgermurz68il1v3
Onderstaand filmpje van Omroep Gelderland geeft een overview van wat Liesbeth van Tongeren deed in Velp

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
ppnw90nydrb8hzit5lrj9y66y
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen