Alexander Chigirinskiy (50) nieuwe eigenaar Vitesse

Foto:

ARNHEM – De rus Alexander Chigirinskiy (50) is vanaf vandaag grootaandeelhouder van Vitesse. Chigirinskiy heeft de aandelen van Merab Jordania overgenomen en was al een belangrijke financiële partner van Merab Jordania sinds de overname van Vitesse in augustus 2010. Dit heeft Vitesse vandaag bekendgemaakt.

Het prioriteitsaandeel, waaraan bijzondere zeggenschapsrechten zijn verbonden om de continuïteit en onafhankelijkheid van Vitesse te waarborgen, blijft in handen van de Stichting Betaald Voetbal “Vitesse-Arnhem.” Het is niet duidelijk welke – of er een – rol is weggelegd voor Jordania in de toekomst.  
 
“Toen ik de aandelen van Vitesse verkreeg, heb ik reeds aangegeven dat Alexander Chigirinskiy mij ondersteunde in mijn plannen met de club. Nu Vitesse de noodzakelijke stappen heeft gezet voor een nog succesvollere toekomst, voel ik dat dit het juiste moment is om de club aan hem over te dragen”, aldus Merab Jordania, “Ik blijf altijd beschikbaar om Vitesse en Alexander in de toekomst te adviseren.” 
 
Alexander Chigirinskiy spreekt op zijn beurt dank uit aan Jordania: “Ik wil Merab bedanken voor zijn uitzonderlijke inspanningen in de afgelopen drie jaar. Hij heeft de noodzakelijke investeringen gedaan. Deze hebben geleid tot de zowel sportieve als organisatorische uitstekende positie van Vitesse op dit moment”. De nieuwe eigenaar prijst de basis die Jordania heeft gelegd na de overname in 2010. 
Algemeen directeur van Vitesse, Joost de Wit, kijkt uit naar een hechte samenwerking met Alexander Chigirinskiy. “Zijn ambities komen overeen met die van onze supporters, sponsors, medewerkers en alle betrokkenen bij Vitesse. De directie concentreert zich op de lange termijn doelstellingen van de club. Dit betekent dat we ons blijven richten op het bereiken van de top van Nederland en internationale uitstraling nastreven.” 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen