KV Diderna/Visser Sloopwerken S 1 wint ruim tegen DLKV uit Didam

DIEREN – 30 Maart speelde KV Diderna/Visser Sloopwerken hun eerste thuis wedstrijd. DLKV uit Didam komt van de 5 klasse af, doordat ze laatste zijn geworden in de zaal zijn ze naar de zesde klasse gegaan.

Dinsdag 25 maart had KV Diderna/Visser Sloopwerken een oefenwedstrijd tegen Rivalen 2 uit Doesburg, deze ploeg speelt wel vijfde klasse en staat gemiddeld. Ze hadden gelijk gespeeld.   KV Diderna/Visser Sloopwerken wist dus een beetje wat voor een tegenstander ze kregen. Met deze informatie ging KV Diderna/Visser Sloopwerken het veld op.
Opstelling
De aanval bestond uit heren: Jeffrey en Dennis, dames: Marleen en Juliëtte. De verdediging bestond uit heren: Jarno en Sjoerd, dames: Danielle en Tess. Reserve: Sanne, Robin en Daphne.
Eerste helft
De zon die scheen lekker en  na goed warmlopen en inschieten kreeg KV Diderna/Visser Sloopwerken de bal uit. In de eerste paar minuten had KV Diderna/Visser Sloopwerken al snel  2 doelpunten gescoord. Al gauw na de vakwissel hadden ze in de verdediging de bal onderschept waardoor de aanval weer opgezet kon worden. De kansen lagen er voor KV Diderna/Visser Sloopwerken de ene doelpunt na de andere werd gescoord voornamelijk door doorloopballen. DLKV had weinig kansen doordat ze goed werden verdedigd en de bal  vaak werd onderschept. Toch wist Dlkv voor de rust nog 2 doelpunten te scoren, maar door goede communicatie in de verdediging en balspel in de aanval  ging KV Diderna/Visser Sloopwerken de rust in met  11-2.
Tweede helft
Tij voor de wissels, Robin kwam er in voor Sjoerd, Sanne voor Tess en Daphne voor Marleen. De kansen die KV Diderna/Visser Sloopwerken in de eerste helft had hadden ze helaas niet in de tweede helft.  Wel werd er goed verdedigt waardoor DLKV bijna geen kans kreeg om te scoren. Doordat ze zover achterstonden lieten ze de moed zakken en kreeg  KV Diderna/Visser Sloopwerken de kans om weer een aanval op te zetten, uit de kansen werd helaas niet gescoord. DLKV heeft in de tweede helft 2 doelpunten gemaakt en KV Diderna/Visser Sloopwerken 4 doelpunten.
Winst
De einduitslag was uiteindelijk 15-4 voor KV Diderna/Visser Sloopwerken, hiermee werd ook de tweede wedstrijd van het veldseizoen gewonnen en staat het team nu boven aan.
De volgende wedstrijd is 13 april uit naar Borculo, tegen Olympia’22 1.
(Bijdrage: Marleen Jansen)
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.