Posbankloop organisatie slaat plank raak! Overweldigende belangstelling voor Trail en Cross Duatlon

VELP – De organisatie van de Posbankloop weet niet wat haar overkomt sinds het besluit is genomen een Trail en een Cross Duatlon (run-bike-run) aan het traditionele hardloop- en wandelprogramma toe te voegen. Het loopt storm met inschrijvingen. “Boven verwachting”, zegt Posbankloopmanager Cees Ursem.

Jubileum, 20-ste keer!
De Stichting Posbankloop organiseert dit jaar voor de twintigste keer hardloopwedstrijden over 6 en 15 kilometer, die worden gehouden op de laatste zondag van september (28). 
Landelijke bekendheid!
De Posbankloop mag zich verheugen in landelijke bekendheid en duizenden deelnemers. De loop is een van de grootste evenementen in de gemeente Rheden.
Nactmars, Kennedywalk en Ultramars
Acht jaar geleden werden wandelingen door het prachtige Nationaal Park Veluwezoom (waardoor ook de hardloopparkoersen voeren) aan het programma toegevoegd en enkele jaren geleden ook lange afstandstochten over 65, 80 en zelfs 110 kilometer. De starts van de twee langste wandelingen is al op zaterdagavond.
siulkvv3nk560m70zc9d3mlpg
Trail en Cross Duatlon, nieuw onderdeel
Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan zocht de organisatie opnieuw naar uitbreiding, om nog meer invulling te geven aan de wens een evenement te organiseren dat een heel (sport)weekend omvat. Cees Ursem: “We hebben gekeken naar wat in deze tijd populair is en zo kwamen we uit bij een trail en een cross duatlon. Het is gelukt een samenwerkingsvorm aan te gaan met specifieke deskundigen en daarop hebben we de inschrijving geopend.”
Vol is vol!
De toeloop bleef niet uit. Vrijwel zeker worden de maximale aantallen deelnemers gehaald: 600 op de trail en 200 op de cross duatlon. Ursem: “Voor deze onderdelen geldt: vol is vol.”
Trial
Bij het opzetten van de trail (een hardloopwedstrijd door de vrije natuur) werkt de Posbankloop samen met Jan Strijker uit Oeken, een ervaren trailloper en organisator van de Veluwezoomtrail. Strijker behoorde twintig jaar geleden bovendien tot de oprichters van de Posbankloop. Deelnemers kunnen kiezen uit trails van 15 en 30 kilometer. Start en finish zijn bij camping Beekhuizen in Velp.
Cross Dualtlon
Voor de specifieke kennis bij de cross duatlon zorgen Carlos Baltus en Pieter Boumeester. De wedstrijd bestaat uit 6 kilometer hardlopen, aansluitend 18 kilometer fietsen en afsluitend nog eens 3 kilometer hardlopen. Start en finish zijn net als die van de trails op het terrein van camping Beekhuizen.
wc7l55xz8h8sa14zmnadx4rk4
Zaterdag & Zondag
De nieuwe evenementen hebben plaats op zaterdag. ‘Hoofdact’ van de Posbankloop echter blijven de hardloopwedstrijden op zondag, benadrukt Cees Ursem. “Dat is onze basis en daar komen ook veruit de meeste deelnemers op af. Het aantal voorinschrijvers voor de 6 en 15 kilometer overtreft met een paar honderd de aantallen van vorig jaar rond deze tijd. Ik verwacht dat het een drukke en feestelijke jubileumeditie wordt.”
Supertrioklassement
Omdat het voor sommige duursporters niet gek genoeg kan, wordt in het Posbankloopweekend van 27 en 28 september ook een Supertrioklassement opgemaakt. Sporters die op zaterdagochtend deelnemen aan de cross duatlon, op zaterdagmiddag aan de trail en op zondag aan de hardloopwedstrijd over 15 kilometer, voltooien het Supertrio en ontvangen een speciaal ontworpen T-shirt.
Kidsruns
Onderdeel van de Posbankloop zijn traditioneel ook de Coop KidsRuns over 500 en 1.000 meter. Dit jaar wordt speciaal voor bezoekers een streekmarkt in de Emmastraat aan het programma toegevoegd. Het ultieme visitekaartje van de Posbankloop is de prachtige omgeving van Velp, Rheden en Rozendaal, met daarin opgenomen het natuurgebied de Posbank. Een groot deel van de parkoersen van alle activiteiten voert door Nationaal Park Veluwezoom.
nvdnujgoc47cy6idyeiwvs7u6
Inschrijven
Inschrijven voor de activiteiten van de Posbankloop in het weekend van 27 en 28 september 2014 is mogelijk via de site www.posbankloop.nl.  Zelfs gratis meedoen is mogelijk. Daarvoor moeten inschrijvers wel lid worden van Natuurmonumenten.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen