Bas Kaptein haalt Pilot KNVB ”BOS Nieuwe Stijl” binnen voor voetbalvereniging DVOV

Foto:

VELP – Scheidsrechter Coördinator Bas Kaptein van Voetbalvereniging DVOV uit Velp heeft het weer voor elkaar, vond eerder dit jaar de afsluitingsavond van de KNVB Pilot Scheidsrechter Coördinator/Praktijkbegeleider plaats bij Voetbalvereniging DVOV nu is er weer een primeur op het gebied van de DVOV arbitrage te melden.

En ditmaal met de Pilot ”BOS Nieuwe Stijl” dit is een totaal nieuwe opleiding die de KNVB wil gaan aanbieden aan voetbalverenigingen omtrent het scheidsrechters vak, bij hun eigen vereniging.
Bas Kaptein: 
“Dit is weer een groot succes te noemen voor DVOV het betreft weer een specifieke opleiding op het gebied van arbitrage maar wel doelgericht het is de bedoeling dat de cursisten die deelnemen aan deze opleiding specifiek worden opgeleid om jeugd en senioren wedstrijden te leiden bij hun eigen voetbalvereniging dit onder toeziend oog van KNVB docenten en gediplomeerde en goed opgeleide Praktijkbegeleiders van de vereniging daar voldoet DVOV inmiddels ruimschoots aan zo is er voor elke 3 cursisten tenminste 1 praktijkbegeleider aanwezig die de scheidsrechters in opleiding begeleid en ondersteund ook word deze opleiding naar wens van de voetbalvereniging ingevuld, daarmee ontstaat dan een totaal concept dat past en aansluit bij elke voetbalvereniging”.
Zo zullen er diverse cursisten van DVOV deelnemen maar ook cursisten van omliggende voetbalverenigingen. “Maar we zijn er nog niet,” vervolgt Bas Kaptein “want de spreekwoordelijke tekst ‘De kers op de taart’ die moet nog komen en wat dat is hou ik nog even geheim.”
Dat dit weer een unieke opleiding is blijkt ook uit het feit dat dit de enigste opleiding is in heel district Oost en ook een van de allereerste in heel Nederland.
En dat dit gaat werken bij DVOV blijkt wel uit het feit dat DVOV inmiddels 25 (Pupillen) Scheidsrechters inzetbaar heeft van de allerlaagste klasse tot de allerhoogste zo kunnen ze bij elke wedstrijd de juiste (Pupillen) Scheidsrechter aanstellen en dat is op zich al een hele prestatie.
(Foto: Bas Kaptein krijgt uit handen van Eric Braamhaar, scheidsrechter in de eredivisie en docent aan de KNVB Academie, het officiële KNVB Scheidsrechter Coördinator Diploma, eerder dit jaar)
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen