Sios 61 wint fantastisch tegen KVZ in slotfase wedstrijd

VELP/ZUTPHEN – Afgelopen zaterdagmiddag 11 oktober speelde Sios de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen KVZ uit Zutphen. De Velpse formatie liet vorig seizoen de titel aan KVZ, dus de ploeg was gemotiveerd.

Echter de thuisclub had de eerste 5 wedstrijden al gewonnen dus Sios61 moest winnen. Het begin was niet goed, wel wat kansjes echter KVZ had veel lengte bij de dames dus als er geschoten werd was Sios de bal snel kwijt. KVZ deed dat beter en scoorde de 2-0, gelukkig was de 2e aanval wel bij machte om de korf te vinden en Sios kwam langszij.
Toch nam KVZ weer het initiatief, en weer een gaatje van 2 doelpunten ook de volgende score voor KVZ en de 5-2 was een feit. De Velpse formatie rechte daarna zijn rug en begon in het spel te komen. Een paar mooie afstandsschoten en Sios kwam langszij, en ging er brutaal overheen 5-7. Helaas kon men dit niet volhouden en KVZ een ploeg met veel routine kwam weer langszij. Door wat discutabele beslissingen van de scheids,ging KVZ met een 8-7 de rust in.
Na de pauze was het weer KVZ, en het gaatje werd weer 3 doelpunten verschil 10-7, gelukkig gaf Sios61 niet op, en knokte voor elke meter. Bij een 14-12 stand voor KVZ en nog 2 minuten te spelen wisselde KVZ nog een heer.
Wat er daarna gebeurde was werkelijk fantastisch, door 2 fantastische doelpunten aan Sios zijde kwam men weer langszij 14-14, en in de blessure tijd nog een aanval voor Sios, door een magistrale doorloopbal scoorde Sios de winnende treffer 14-15.
Na afloop een totale ontlading bij de Velpenaren, gewonnen! Volgende week thuis tegen DVO, de uitgelezen kans om de kroon op het werk te zetten.