Tafeltennissers van Slagvaardig Rheden kampioen in hoofdklasse

Foto: Tafeltennisvereniging Slagvaardig Rheden

RHEDEN – Tafeltennissers van Slagvaardig Rheden zijn kampioen in geworden in de hoofdklasse en promoveren naar de 3e divisie. Tijdens de reguliere tafeltennis competitie hadden de tafeltennissers uit Rheden, Joep de Boer, Remco van Domburg en Rik de Boer nog de nodige moeite om zich voor de promotiepoule te kwalificeren.

De eerste klap is een daalder waard

Een mooie overwinning uit tegen Zevenaar zorgde er uiteindelijk voor dat het team zich verrassend via de 3e plek wist te plaatsten voor de promotiepoule. In de promotiepoule promoveren de twee sterkste teams naar de landelijke 3e divisie hier bleek de eerste klap een daalder waard was. Er werd uit in Ede met 8-2 van BIT gewonnen. Hierna sleepte het team met een ontketende van Domburg er een zwaarbevochten 5-5 uit. Dit keer op bezoek  bij GTTC in Groesbeek.

Minimaal 3 punten

Nadat de andere uitslagen bekend waren bleek dat er 3 punten gehaald moesten worden in de laatste wedstrijd  thuis tegen TIAN (Arnhem) om de promotie binnen te halen. Er moest wel worden aangetreden met een invaller, aangezien Joep de Boer in Gran Canaria aan het genieten was van een welverdiende (minder goed geplande) vakantie. Gelukkig bleek routenier Werner Abeleven bereid om in te vallen. En hoe? Een zeer gemotiveerde en geconcentreerde Abeleven pakte gelijk het eerste punt tegen Cees Jan Mas. Aangezien Rik en Remco daarna wonnen van Esther Tanck en Jerfy Schmitz waren de benodigde 3 punten al vroeg binnen.

Het kampioenschap

Na de felicitaties werd de wedstrijd hervat met een nieuw doel:  het kampioenschap. Toch  bleek de spanning er in de dubbel wel een beetje vanaf en verloor het Rhedense duo Domburg en de Boer. Het team had zelf uitgerekend dat een 6-4 overwinning voldoende moest zijn voor het kampioenschap. Dit 6e punt werd in de 9e partij na een spannende pot in 5 games door van Domburg tegen Mas binnengehaald. Abeleven zorgde  in de laatste partij zelfs nog voor het 7e punt door Tanck te verslaan.

Daarna volgde het wachten, GTTC moest minimaal 9 punten pakken tegen BIT de wedstrijd eindigde in een 8-2 overwinning. Hierdoor is Slagvaardig dat afgelopen seizoen promoveerde kampioen geworden in de hoofdklasse Remco  van Dombugg behaalde in de promotie poule met 9 uit 9 een perfecte score.

Het was nog lang gezellig bij Slagvaardig. Na de zomer zullen de mannen gaan strijden voor handhaving in de 3e divisie. Dit beloven mooie wedstrijden te worden, de spelers en club gaan er alles aan doen om de ouderwetse zaterdagmiddag weer nieuw leven in te blazen! Slagvaardig keert na degradatie in 2008 weer terug naar de 3e divisie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen