Gladiolenfestijn 2014 in Laag Soeren

Foto:

LAAG SOEREN – Tijdens de weekeinden van 9/10 en 23/24 augustus krijgt het traditionele gladiolenfestijn in Laag-Soeren een andere vorm. Het proefveld met duizenden gladiolen in onvoorstelbaar veel kleuren ligt nu aan de Jut van Breukelerwaardlaan 6, in Laag Soeren, zodat bezoekers op alle dagen het veld kunnen bekijken en naar eigen smaak boeketten samenstellen.

Hermien Challa zal informatieve rondleidingen geven door haar gladiolenveld.
Op de zondagen zijn er ook nevenactiviteiten: 
  • Auteur en columnist Romke van de Kaa is van 11.30 – 13.30 uur aanwezig en houdt een korte informatieve lezing “bloembollen in de tuin”, daarna kunnen tuinvragen en tuinproblemen aan de orde gesteld worden en boeken worden gesigneerd. (Tip: leuk om kado te doen)
  • Botanicus Harry Jans geniet internationale bekendheid vanwege zijn fenomenale plantenkennis. Op de zondagen vanaf 14.30 uur presenteert hij een beamer-fotoverslag van diverse reizen naar plantenparadijzen in China, Ethiopië, Argentinië en het exotische Socotra, eiland een eind uit de kust van Jemen.
  • Het IVN , afdeling Oost-Veluwezoom is aanwezig met een grote collectie zaden van wilde planten. Die kunnen in het najaar al worden uitgezaaid op pas in het voorjaar, al naar gelang de soort.
  • Gé Eikelboom geeft korte demonstraties bloemschikken met gladiolen. Het is vaak verrassend wat je met een enkele of een paar gladiolen voor moois kunt maken.
  • Lumine Swagerman presenteert zich. De tuinontwerpster uit Laag Soeren staat bekend om haar verfijnde en smaakvolle ontwerpen.
  • Antiquariaat De Stokroos uit Zutphen zal de eerste zondag aanwezig zijn met een collectie tuin- en natuurboeken.
  • John Hartjes en Andrea Stötzer, beeldend kunstenaars uit Dieren, presenteren op de tweede zondag hun prachtige nieuwe collectie linnen, katoen en wol, geïnspireerd door de natuur. Ouderwetse degelijkheid in moderne uitvoering. Andrea brengt o.a. wat van haar bijzondere nieuwe lavendelolie mee en mooie kruidenkussens.
  • De plaatselijke tuinclub showt een collectie keramiek, en een van de leden brengt een smaakvolle collectie brocante. 
  • Verkiezing: Bezoekers mogen een mooie naam aandragen voor een nieuwe gladiool , en kiezen welke de mooiste is. 
  • Theetuin: In de theetuin kan men genieten van een verfrissing en genieten van de kleurrijke grote panelen van grafisch ontwerper Henri van Nuenen. 
Gladiolenfestijn 2014 in Laag Soeren, 9 & 10 augustus en 23 & 24 augustus van 11.00 – 17.00 uur, entree is gratis
gladiolen2
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
'
article
3918
LAAG SOEREN – Tijdens de weekeinden van 9/10 en 23/24 augustus krijgt het traditionele gladiolenfestijn
https://rheden.nieuws.nl/agenda/3918/gladiolenfestijn-2014-in-laag-soeren/
2014-08-08T17:28:27+02:00
https://rheden.nieuws.nl/media/sites/280/2014/08/ntllyl0tzpub7bn69xg7hhfas-gladiolen.jpg
Agenda