Naturalisatieceremonie op 15 december

GEMEENTE RHEDEN – Op maandag 15 december om 11.00 uur krijgen zes inwoners van de gemeente Rheden officieel de Nederlandse nationaliteit. Burgemeester P.M. van Wingerden-Boers ontvangt deze mensen in de trouwzaal van het gemeentehuis in De Steeg. 

Naast de groep van zes zijn ook alle inwoners uitgenodigd die eerder dit jaar Nederlander zijn geworden. 
Burgemeester Van Wingerden-Boers spreekt de aanwezigen toe. Hierna leggen de naturalisandi de verklaring van verbondenheid af en reikt de burgemeester het bewijs van Nederlandse nationaliteit uit. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met koffie en gebak. 
50 personen
In totaal zijn 50 personen (31 vrouwen en 19 mannen) die in de gemeente Rheden in 2014 de Nederlandse nationaliteit hebben verkregen door naturalisatie of optie verzoek. 
Naturalisatiedag
De datum waarop de naturalisatieceremonie plaatsvindt, is niet willekeurig gekozen. 15 december geldt als de landelijke Naturalisatiedag. Gemeentes zijn verplicht om jaarlijks een Naturalisatiedag te organiseren. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
'
article
42609
GEMEENTE RHEDEN – Op maandag 15 december om 11.00 uur krijgen zes inwoners van de
https://rheden.nieuws.nl/agenda/42609/naturalisatieceremonie-op-15-december/
2014-12-12T14:07:26+01:00
Agenda