Dieren op z’n kop

Foto: Dieren op z'n kop

‘Wat ziet het er anders uit! Ik herken Dieren helemaal niet meer.’ Dat is wat een vriendin van mij zei. Eerst gaf ik haar ongelijk. Maar door de veranderingen nu met eigen ogen gezien te hebben, geef ik haar groot gelijk.

Wanneer je Dieren binnenrijdt vanuit Ellecom, rijd je rechtstreeks de Harderwijkerweg op. De doorgaande route is afgesloten voor al het verkeer. Een hoop gemopper heeft dat opgeleverd. Maar daar valt niks aan te doen. Het is nodig, zeggen ze dan. Daarnaast de loopbrug die nu de horizon van Dieren heeft versterkt. Het geeft een verbinding aan tussen de beide helften van het dorp. Een mooi gebaar.

Het verkeer raast door het dorp. Terwijl het geen idee heeft welke kant het op moet. Door Spankeren kon niet meer, dat werd afgesloten. Dan maar via Eerbeek naar Brummen om de weg te vervolgen naar Zutphen. Het is een heel gedoe. Maar voor een goed doel. Een verbetering van de doorstroming door Dieren.

Binnenkort moet de nieuwe weg pronken. De nieuwe Burgemeester de Bruinstraat is opnieuw geasfalteerd. Een nieuw gezicht wanneer je door de bebouwde kom rijdt. Voor velen zal het even wennen zijn. Zo’n nieuwe weg. Net alsof je een heel nieuwe route rijdt.

Drie weken lang is er constant gewerkt. Een knap staaltje werk met een grote betekenis. Er waait nieuwe, schone wind door het dorp heen. De werkzaamheden aan Traverse Dieren vorderen gestaag en winkelcentrum Calunna verandert voortdurend. Mooi om te zien dat er wordt gewerkt om mijn geboortedorp aan te pakken.

Die vriendin heeft toch gelijk. Er verandert een hoop, ten goede, dat is te hopen. Nu maar kijken of alles blijft gaan zoals het moet en dat het dorp bestand is voor de toekomst. Geen opstoppingen meer op de N348, dat is wat wij allemaal hopen.

(Door: MC Kleuver)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen