September; nu ook al de maand van de kerstboom?

Foto: Foter.com

COLUMN – Pepernoten en kerstdecoratie, je vindt het in verschillende winkels. Toch is het tegenwoordig niet verrassend meer dat je dit in september al in de schappen ziet liggen. Toch kan het nóg gekker. Vanaf morgen kun je namelijk al een echte kerstboom kopen!

Dat de schappen in de winkel alweer vol liggen met pepernoten en kerstdecoratie, dat weten wij nu wel. Het begint mij zelfs te verbazen dat het na al die jaren nog steeds nieuws is. Wat mij betreft is dat het namelijk pas wanneer dit er in september nog niét ligt. Wat wel nieuw(s) is, is dat je nu ook al aan een echte kerstboom kunt komen.

Wonderschone boom

Een kerstboom? Ja, je leest het goed. Vanaf morgen kun je in supermarktketen Spar een ‘wonderschone boom’ halen. Ik hoor je denken; ‘maar dan zijn die naalden er toch al lang en breed af voordat het überhaupt kerst is?’ Precies daarom bedacht Spar het volgende.

“Er zal morgen vast een flinke rij staan”

Zelf poten

Elke winkel heeft een paar dozen vol kleine sparren gekregen. Het is de bedoeling dat als je een boom neemt, je deze in de tuin poot. Tegen de tijd dat het dan kerst is kun je de boom weer uit de grond halen en ‘m je huiskamer inslepen.

Publiciteitsstunt

Supermarktketen Spar viert dit jaar hun 85-jarige bestaan en deelt daarom de kerstbomen gratis uit. Voor een bedrijf met een boom-logo vind ik het wel een goede publiciteitsstunt. Eerlijk is eerlijk. Het zal mij ook niet verbazen dat er morgen een hoop kerstliefhebbers in de rij zullen staan.

Op naar de Spar!

En ach…. Als je nu naar buiten kijkt en het regenachtige weer aanschouwt, dan is het wat mij betreft niet zo gek dat je verlangt naar kaarsjes, warme chocolade melk en gevulde speculaas bij de openhaard. Misschien dat ik morgen maar even naar de Spar in Dieren rijd….

Ramadan

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen