Rheden Nieuws eet smakelijk vis

Foto: zigazou76 on Foter.com

COLUMN – Donderdag staat op Den Heuvel de weekmarkt in Velp. Tegen 12 uur staat voor de kraam van de Spakenburgse vishandel Blokland een forse rij mensen voor haring, lekkerbekjes en kibbeling. Een echt Nederlandse aanvulling op de lunch.

Blokland heeft niet alleen recent zijn viswagen vernieuwd maar ook het assortiment naar een hoger plan gebracht. De keus is ruimer en er zijn ook bijzondere vissoorten en schelp- en schaaldieren te koop. Voor uw columnist reden om daar toch wat vaker langs te gaan. Hij hoopt dat onderstaande recepten u aanmoedigen om ook eens smakelijk vis te eten.

Om te beginnen twee voorgerechten om uit te kiezen: coquilles met saffraan (coquilles moet u heel kort bakken: 1,5 minuten per kant) of een pittige Thaise soep: Tom Yum Goong.

Met coquilles kunt u ook een verfijnd hoofdgerecht maken: risotto met gebakken coquilles. Ook deze rog met spinazie en puree heeft een Mediterraan smaakje. Tot slot roggevleugel op klassieke wijze dat wil zeggen mosterdsaus, aardappelen, champignons met spek en sla.

Afsluiten met vis is niet gebruikelijk, gelukkig is er wel volop vers fruit te koop waarmee toetjes gemaakt kunnen worden. Kletskoppen met rood fruit kost tijd maar is een prachtig nagerecht. De citroenmascarpone met rood fruit is daarentegen in 10 minuten klaar en ook heel lekker.

Rheden eet smakelijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen