Rheden Nieuws eet smakelijk deze week

Foto: Foter.com

COLUMN – Deze week heeft u columnist de volgende maaltijden op tafel gezet, wellicht zit er ook iets bij dat u bevalt.

Zondag:

Mexicaanse tortillaschotel heel makkelijk als je onverwachts eters krijgt.

Maandag:

Broodje hamburger maar dan zelf gemaakt

Dinsdag:

Chorizo-bonenstoofschotel. Er hoeft geen olie in de pan, de chorizo geeft voldoende vet af bij het bakken, let er op dat het droog bakt en niet aanbakt.

Woensdag:

Scampi diabolique met verse garnalen en die te duur zijn voldoen diepvries ook prima. Bezuinig niet op de pepers het is juist de pittigheid in combinatie met de room die het zo lekker maakt.

Donderdag:

Boerenkool met verse worst.

Vrijdag:

Rotelle met kip, tomaten en champignons, dit keer uit een ouderwets kookboek (Pasta, 1998 uit de AH eetboekenreeks). Rotelle is gemaakt van griesmeel van harde tarwe en wat ruwer dan de meeste pasta’s. Het heeft de vorm van een wiel met spaken. Zowel door de ruwheid als de vorm, blijft de saus er lekker in hangen. Het kan ook met grote Lumache Rigate (schelpenpasta) of mezza rigatoni (pijpjes).

Zaterdag:

Carbonara met een extra. Carbonara is een eenvoudige maar zo lekkere spaghetti met erwtjes, amandelen en basilicum. Jamie Oliver weet het een beetje Brits te maken en toch smakelijk te houden.

Rheden eet smakelijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen