Rheden nieuws eet smakelijk volgens (groot)moeders recept

Foto: Foter.com

Laatst at uw columnist met zijn partner bij zijn zwager en schoonzus. De maaltijd begon met een tomatensoep. “Zoals Mama die altijd maakte” zei de schoonzus. “Nee, wij maken hem volgens dat recept en dan smaakt hij echt anders” reageerden wij.

In de herinnering kunnen blijkbaar grote verschillen ontstaan over zowel hoe iets smaakte, als welke ingrediënten erin zaten. Vraag op tijd (voor zij overleden zijn) aan uw ouders, tantes en anderen om hun persoonlijke recepten. Anders lukt het nooit meer om volgens grootmoedersrecept te koken. Blijkens de producten die in de supermarkt liggen is daar vraag naar.

Ook is het een zekere traditie dat er omstreeks deze tijd een griepgolf ons land overspoelt. Cynisch genoeg hebben we aan de griep te danken dat de pensioengerechtigde leeftijd op 67 jaar en drie maanden blijft. Omdat uw columnist om zijn lezers geeft, (herhaalt hij) een probaat middel tegen verkoudheid en griep een: kobbie kippensoeb een eeuwenoud recept van Joodse moeders.

Grootmoeders hebben ook allerlei huismiddeltjes. Zo las uw columnist dat Bryan Linssen van Vitesse genezen is door mosterd op zijn blessure te smeren. Uw columnist is benieuwd welke grootmoeder Vitesse aan de medische staf heeft toegevoegd? Mocht u niet geblesseerd zijn dan is deze Doesburgse mosterdsoep ook een aardige toepassing.

Op zaterdag start het weekend met een goed ontbijt, verse vleeswaren van de slager, broodjes of croissantjes en vers brood van de bakker. Bleek gisteren dat er om elf uur nog geen croissantjes waren gebakken. Is het idee dat het ook wel later op de dag kan? Een croissantje bij de zuurkool van die avond? Ook de warme grillworst ontbreekt tegenwoordig vaak bij de slager. Hoe verser bereid of gesneden, hoe beter de smaak. Alsjeblieft middenstanders let op de wensen van de klant, als deze tradities op zaterdagochtend ontbreken, dan wordt het verschil met de supermarkt niet zo groot meer. Afgezien van de prijs.

Rheden eet smakelijk!

article
129593
Vraag op tijd (voor zij overleden zijn) aan uw ouders, tantes en anderen om hun persoonlijke recepten
Laatst at uw columnist met zijn partner bij zijn zwager en schoonzus. De maaltijd begon
https://rheden.nieuws.nl/column/129593/rheden-eet-smakelijk-volgens-grootmoeders-recept/
2018-11-05T16:36:45+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/11/05163558/Rheden-eet-smakelijk.png
(groot)moeder, (groot)moeders recept, Column, Drinken, Eten, Recept, Rheden eet smakelijk, rheden.nieuws.nl
Column, Nieuws