Rheden Nieuws eet smakelijk kerstkip

Foto: avlxyz on Foter.com

COLUMN – Heeft u €80,– over voor twee kippen? Zou u dat bedrag uitgeven aan vlees met de kerstdagen als u met 8 tot 10 mensen aan tafel zit?

De eerste vraag zult u waarschijnlijk met ‘nee’ beantwoorden en de tweede na enige aarzeling en nadat u uitgerekend heeft dat € 8 per persoon voor een goed stuk vlees en bovendien al zo goed als klaar en op smaak gemaakt met ‘ja’. Hoewel uw columnist zich er terdege bewust van is dat er vele gezinnen zijn die een dergelijk bedrag niet eens wekelijks uit kunnen geven aan boodschappen.

Op de website koopeenkip wordt een met truffel en paddenstoelen gevulde kippen aangeboden voor de kerstdagen. De kippen komen van Bart Kok uit Lelystad waar kippen een goed leven buiten hebben. Andere kerstpakketten komen van Dirco, Anton en Jitze. Ook dat zijn biologische boeren die keurig vlees aanbieden via koopeenkoe, koopeenvarken, koopeengeit en koopeenkalkoen. Daar zijn overigens ook andere pakketten te koop dan voor kerst en begint vanaf € 60 voor ongeveer 4 kg en alles wordt gratis thuisbezorgd. Soms is het ook mogelijk om zelf een pakket samen te stellen.

Op de websites staan ook een aantal recepten van Diane. Zij heeft zelf ook een webiste over koken: Cuisine de Clementine; genoemd naar haar Franse oma. Van elke site een aardig recept: coq au vin, spaghetti met boerenkool en runderworstjes, filetlapjes in kleverige soja-honing marinade met gember, geitenrugkotelet, ratatouille en verzuurde paprika en tot slot gevulde kalkoen. Diane Schaub die deze recepten heeft geschreven werkt als marketing manager bij Lindenhoff. In Trouw is een aardig artikel te lezen over Lindenhoff waar nog veel meer lekkers te koop is; naast vlees, ook kaas, groenten en zelfs zeewier. De “koopeendier” websites zijn daar een uitbreiding op.

Landwinkel De Munnikenhof in Rheden is voor een deel een goed alternatief of boerderij De Wolfskuil in De Steeg.

Rheden eet smakelijk!

'
article
130044
Heeft u €80,-- over voor twee kippen?
COLUMN – Heeft u €80,– over voor twee kippen? Zou u dat bedrag uitgeven aan
https://rheden.nieuws.nl/column/130044/rheden-nieuws-eet-smakelijk-kerstkip/
2018-11-17T13:21:01+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/11/17132000/Rheden-eet-smakelijk-avlxyz-on-Foter.com_.jpg
Column, Drinken, Eten, kip, Recept, Rheden eet smakelijk, rheden.nieuws.nl
Column, Nieuws