Rheden Nieuws eet smakelijk met verkeerde boodschappen

Foto: Daviddje on Visualhunt.com / CC BY

COLUMN – Waarschijnlijk nog onder invloed van de feestweken, met vandaag de laatste van de 5 zondagen in de afgelopen 15 dagen, beging uw columnist de fout om de verkeerde ingrediënten op zijn boodschappenlijstje te zetten.

De kans is groot dat recept al eerder onder uw aandacht is gebracht in deze column, maar toch het is lekker: Carne di maiale alle erbe e insalata al mango (Kruidige varkenshaas met mangosalade). Het is een eenvoudige handeling: recept openen op de computer in Word, ingrediënten aanpassen aan het aantal tafelgenoten en kijken wat er nog in huis is. De rest moet nog gekocht worden.

Kruimige aardappels zijn er nog wel, net als groentebouillon en pijnboompitten. Verse roomkaas moet gekocht worden en tuinkers kan best vervangen worden door broccocress die overgebleven is van het kerstdiner. Voor de plakjes rosbief toch maar even naar de slager. Bieslook is er wel evenals de witte wijnazijn en versgemalen nootmuskaat. Veldsla moet vers zijn en Fries roggebrood is ook niet meer in huis.

Sta je toch raar te kijken in de winkel als je verwacht een varkenshaasje klaar te maken met verse Italiaanse kruiden, spaghetti met een tomatensaus en een mangosalade. Niets van het boodschappenlijstje leidt tot een succesvolle bereiding van de kruidige varkenshaas met mangosalade. De belangrijkste ingrediënten zijn nog wel te bedenken, dus die in elk geval maar kopen. Dus naast het varkenshaasje, Italiaanse kruiden (alle erbe) en insalata al mango is minstens een mango nodig. Verder wordt improviseren met bijvoorbeeld een blik tomatenpulp, gepelde tomaten of -puree of passata. Bij gebrek aan verse gebruikt u gedroogde Italiaanse kruiden (tijm, marjoraan, salie, basilicum, oregano), wel iets meer gebruiken. Uw columnist gebruikt vaak verse kruiden en bindt die samen met keukentouw (scheelt schoonmaken en hakken). Spaghetti of een andere pasta is meestal ook wel in huis.

Voor de dag daarop is de rosbief met roomkaas ook alvast in huis.

Rheden eet smakelijk!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden