Rheden Nieuws eet smakelijk en snel

Foto: wuestenigel on Foter.com

COLUMN – Gisteren was uw columnist van huis en vanochtend kwamen eerst kinderen ontbijten en daarna een ander stel kinderen voor de lunch. Dan is er weinig tijd om boodschappen te doen en iets te maken.

De ontbijtploeg trof de lunchploeg op het parkeerterrein, de ontbijttafel werd omgedekt tot lunchtafel.

Het ontbijt bestond uit een glaasje sap, broodjes, vleeswaren en kaas en een eitje. Voor de lunch konden de broodjes, vleeswaren en kaas blijven staan. Vooraf een kopje romige paddenstoelensoep dat u in een half uur op tafel heeft.

Zaterdagavond was er tijd om een zalmmousse en een tonijnsalade te maken. Met een beetje geluk heeft u de ingrediënten al in de voorraadkast staan. Voor uw gemak zijn de ingrediënten onderstreept in het recept.

Zalmmousse:

3 blaadjes gelatine 5 minuten weken in koud water, dan uitknijpen en oplossen in 1 dl kokend water. De zalm (1 groot blik, liefst rode) even nakijken en zonodig vellen en ander minder eetbare spul verwijderen. In een schaaltje fijnprakken en mengen met 5 eetlepels room (geklopt), 4 eetlepels mayonaise en het water met de gelatine toevoegen. Tot slot 1 ½ eetlepel citroensap (of limoensap), zowel 2 eetlepels peterselie als dille en een theelepel mosterd. Naar uw smaak kruiden met cayennepeper, zout en peper. Nog een paar uur opstijven in de koelkast en het is klaar.

Nog makkelijker is de tonijnsalade:

1 ui snipperen, 2 stengels bleekselderij in dunne plakjes, tot blokjes gesneden augurken en 3 eieren beetje hardgekookt, mengt u tot een prak met enige stevigheid. 2 blikjes tonijn (in water of olie maar dan de olie eraf spoelen) prakt u met een vork en wat mayonaise, peper, worcestersaus en ketchup tot een mooie massa en tot slot roert u het groenten-eier-mengsel erdoor.

Zowel de zalmmousse als de tonijnsalade smaken lekker op toast of met wat brood.

Rheden eet smakelijk!

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden