Rheden Nieuws eet smakelijk Cajunboterbiefstuk

COLUMN – Deze week leest u een pittig recept dat uw columnist gisteren heeft gemaakt. Het recept is in het Engels en door uw columnist vertaald en plaatselijk aangepast.

Kook de rijst voordat u begint met de bereiding van het vlees. In plaats van rijst kunt u ook quinoa of een ander graanproduct gebruiken.

De totale bereidingstijd van deze maaltijd zou 30 minuten zijn, door het gebruik van verse kruiden, het schoonmaken en snijden van de ingrediënten, zal het iets meer tijd kosten.

Ingrediënten:

  1. 1,5 pond ossenhaas of een zo mals mogelijke biefstuk, in blokjes van 2-3 cm gesneden
  2. 2 eetlepels verse tijmblaadjes, plus extra tijm voor het serveren
  3. 1 eetlepel gerookte paprika
  4. 2 theelepels chilipoeder
  5. 1 theelepel gedroogde oregano of een eetlepel verse
  6. 1 theelepel uienpoeder (uw columnist heeft voorkeur voor verse bieslook)
  7. 1 theelepel cayennepeper (minder of meer naar uw smaak)
  8. koosjer zout* en zwarte peper
  9. 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  10. 3 paprika’s, in plakjes gesneden (paprika)
  11. 4 eetlepels gezouten boter
  12. 3 teentjes knoflook, gehakt of geraspt
  13. sap van 1 citroen
  14. 3 kopjes gestoomde rijst, voor serveren
  15. 1 avocado, in plakjes
  16. verse kruiden zoals basilicum, koriander en of mint

*koosjer zout is geen ingrediënt uit de Joodse keuken, het gaat hier, over wat grover zout of vlokken waarmee in de Joodse keuken bloed aan het vlees onttrokken wordt en daarmee koosjer gemaakt. Door dit zout te mengen met de kruiden en daar het vlees in te “paneren” krijg je een aangenaam smakend korstje om het vlees.

De rijst kookt 10 minuten en staat dan nog 10 minuten van het vuur. De kruiden onder 2 tot 8 (Cajunkruiden) mengt u in een ruime kom en voeg daar de blokjes biefstuk aan toe. Roer het regelmatig door.

De paprika’s zijn door uw columnist met een beetje peper en zout overgoten met olijfolie in de oven gegrild. Ze zijn klaar als de randjes een tikje zwart zijn.

Bak de biefstukblokjes in wat (gezouten) boter en knoflook. Let op dat de biefstukjes niet te gaar worden. Tot slot naar smaak nog wat citroensap erover sprenkelen.

Schep op de borden wat rijst, leg daarop het vlees, vervolgens de paprika, dan de avocado’s en als laatste nog wat verse kruiden.

Rheden eet smakelijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen