Rheden Nieuws drinkt smakelijk bier van vrouwen

Foto: Foter.com

COLUMN – Vanmiddag speelt het Nederlands elftal de finale voor het wereldkampioenschap damesvoetbal. Dat zal voor u geen nieuws zijn. Minder bekend wellicht is dat vrouwen ook begaafde brouwers zijn.

De bekendste is waarschijnlijk Gebrouwen door Vrouwen in Amsterdam. Ze verkopen o.a. via Albert Heijn. Uw columnist heeft een voorkeur voor het moutige Tricky Tripel, voor bij de finale vanmiddag staat Bloesem Blond (vlierbloesem) klaar.

In Groningen zit brouwerij Dokjard waar Klusbaas (IPA met rawitpeper) te koop is. Breukelen heeft The sisters brewery genoemd naar de twee zussen die met hun vader bier bedenken dat elders gebrouwen wordt. Tasty Lady brouwt o.a. een Porter.

Janneke Pieters van Brouwerij Boegbeeld laat zich inspireren door Den Bosch zoals blijkt uit Sjekladebol; smaakt naar Bossche bollen. Kutbier is een blond bier met pruimen en heeft in ieder geval publicitair succes gehad.

Brouwerij 3 vrouwen is in dit kader een verwarrende naam: de mannelijke brouwer heeft 3 dochters.

In de bierwereld wordt het zo nadrukkelijk ‘vrouwelijk’ maken van bier met enige scepsis bekeken. Ook bij andere brouwerijen spelen vrouwen een hoofdrol en speelt het vrouw zijn geen rol. Toch aardig om eens wat anders te proberen dan de standaard speciaal bieren. Zo bracht vrouwenvoetbal ook meer smaak aan de voetbalsport.

Meer lezen over vrouwen, brouwen en bier? Een uitgebreid verhaal staat op www.vice.com/nl/.

Veel plezier bij de voetbalwedstrijd vanmiddag/avond.

Rheden eet smakelijk!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden