Vitesse supporters naar de Kuip

Foto: Supporter Frank via Omroep Gelderland

COLUMN – De afgelopen dagen kreeg ik meerdere keren per dag te horen hoeveel nachten, dagen en uren we nog verwijderd waren van de alles beslissende wedstrijd. Vriendlief heeft ‘m flink te pakken; de Bekerkoorts. Op dit moment is hij, samen met ruim 18.000 andere Vitesse supporters, onderweg naar de Kuip.

Al weken staat heel Arnhem en omgeving op zijn kop, maar vanavond is het eindelijk zo ver. De bekerfinale AZ-Vitesse start om 18:00 uur in Rotterdam.

Laatste bekerfinale in 1990

De Vitesse supporters hebben lang op een bekerfinale moeten wachten. ‘De laatste was in 1990. Toen was ik nog niet eens geboren! Ja, jij wel, maar jij bent dan ook ouder’, vertelt mijn vriend mij subtiel.

Kampioensontbijt

Vanochtend is hij in alle vroegte vertrokken. Samen met vrienden hebben zij eerst een ‘kampioensontbijt’ genuttigd. En inmiddels zit hij in één van de bussen onderweg naar de Kuip. Via WhatsApp krijg ik foto’s en spraakberichten van hem toegestuurd.

 

Geluidsfragmenten

De sfeer zit er goed in. Op de verschillende geluidsfragmenten is harde muziek en (vals) gezang te horen. De buschauffeur kan straks meteen doorrijden naar een audicien.

Gelegenheidsvoetbalfan

Ik ben benieuwd naar de wedstrijd. Ik heb al eens eerder vertelt dat ik meer een gelegenheidsvoetbalfan ben en dat is onveranderd gebleven. Vanavond zal ik dan ook met een bord eten op schoot voor de televisie zitten.

Het is ze gegund

Uiteraard hoop ik dat Vitesse wint, dat spreekt voor zich. Ik gun het mijn vriend en alle anderen dat zij dit mogen meemaken.

Huldiging

En het zal ook heel bepalend zijn voor morgen. Weken geleden heeft mijn vriend al vrij geregeld op zijn werk. Als Vitesse de beker wint, dan moet hij uiteraard bij de huldiging aanwezig zijn. Begrijpelijk dat hij dat moment absoluut niet wil missen.

Grafstemming

Dat betekent dat als Vitesse niet wint, hij morgen gewoon thuis is. Tel daar de vermoeidheid, een flinke kater én een grafstemming bij op…….

Juist, dan ben ik dus de hort op.

Schrikkeldag 2016

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen