Boekenweek: Muzikaal VertelTheater speelt voorstelling “Wanted”

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – Tijdens de Boekenweek vindt er in de bibliotheek Dieren op dinsdag 10 maart een bijzondere voorstelling plaats. Het Muzikaal VertelTheater speelt  ‘WANTED, een Ierse geschiedenis’.

WANTED

De voorstelling is een bewerking van een roman van de rebelse Ierse schrijfster Edna O’Brien (1930), getiteld ‘House of Splendid Isolation’ (‘Huis van volmaakte eenzaamheid’). De vertelling gaat over een oude Ierse vrouw die alleen in een groot, afgelegen landhuis woont. Opeens stapt een gewapende IRA-man, afkomstig uit Noord-Ierland, haar wereld binnen. Hij wordt gezocht en duikt daarom ongevraagd bij haar onder. Wat gaat er tussen hen gebeuren? En komt de politie hem op het spoor? Dit spannende verhaal, met veel diepgang, wordt omlijst met Ierse muziek op de viool.

Reserveren

De voorstelling is dinsdag 10 maart van 19.30 – 21.30 uur in de Bibliotheek Dieren. Toegangskaarten zijn te bestellen via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda of in de Bibliotheek Dieren, tel. 0313-41 54 76. Kosten: € 5,00 voor leden van de bibliotheek en € 7,50 voor niet-leden.

Het Muzikaal VertelTheater

Al tien jaar brengt actrice Thea Rijsewijk onder de naam ‘Het Muzikaal VertelTheater’ vertellingen die gebaseerd zijn op literaire verhalen. Zij kiest hiervoor originele verhalen met een heldere dramatische ontwikkeling. De verhalen bewerkt ze tot boeiende vertellingen, waarbij de schoonheid van de taal en de lijn van het verhaal behouden blijven. De muzikale omlijsting, verzorgd door Gerbrand Dijkstra op viool, versterkt de sfeer van het verhaal en de emoties die het oproept.

Boekenweek 2020: Rebellen en Dwarsdenkers

De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Het lezen van boeken zet namelijk aan tot nadenken, zodat lezers begrip ontwikkelen voor anderen en minder vasthouden aan vooroordelen (bron: KVB Boekwerk, De impact van het boek). Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo. In de literatuur is er ruimte voor al die geluiden. Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Daarom koesteren we de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden