Concert ‘Cantado op Kerkenpad’

Foto: Cantado

ELLECOM – Het vrouwenkwartet Cantado bestaat uit vier zussen Adolfsen; hun vader was tussen 1970 en 1976 predikant in Ellecom. Vroeger werd er door het gezin (er zijn ook nog vier broers) veel gemusiceerd, in allerlei samenstellingen.

Het gezin woonde altijd dicht bij en zelfs een beetje in de kerk. Ruim twintig jaar na het overlijden van hun vader (en een halfjaar na dat van hun moeder) gaan de zussen in vier van ‘zijn’ kerken een concert verzorgen. In Ellecom is dat op zondagmiddag 25 september.

In ‘Cantado op Kerkenpad’ staat de componist Henry Purcell centraal. Zijn liederen zijn voor de muzikale jeugdherinneringen van de zussen van grote betekenis: thuis werden ze met grote regelmaat gezongen bij de piano. Naast de liederen van Purcell worden er een aantal nummers in het lichtere genre uitgevoerd.

De uitvoerenden zijn Jonneke (mezzosopraan), Ine (sopraan), Elsbeth (mezzosopraan) en Paula (alt). Bij enkele liederen begeleidt Merel Adolfsen hen op de piano.

Naast Cantado treedt Mayn Kholem op, met fascinerende Jiddische liederen. Het duo bestaat uit Ella Visser (zang) en Lenie Adolfsen-Overeem (accordeon).

  • Nicolaaskerk Ellecom, zondag 25 september 2022, 15.00 uur
  • Kijk voor meer informatie ook op: www.cantado.jouwweb.nl.
  • Kaartjes zijn ook te reserveren bij Bakkerij Samberg te Ellecom of via 0313-416200.
  • Aanmelden voor dit concert kan door een mail te sturen naar [email protected]; de toegangsprijs is € 10,00.

Cantado

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen