Contactmiddag KBO/PCOB: Kroonjuwelen van het Loo

Foto: KBO-PCOB Rheden

VELP/RHEDEN – In september starten de ledenmiddagen van de PCOB weer in Velp en Rheden. Op de eerste contactmiddag in het nieuwe seizoen komt jachtopziener Jan Huttinga in woord en beeld vertellen over ‘Kroonjuwelen van het Loo’.

Op 10 september in de Elleboog van Nieuw-Schoonoord aan de Hoofdstraat te Velp, aanvang 14.00 uur. En op 12 september in het Dorpshuis Willem de Zwijger aan het Mr. B. van Leeuwenplein te Rheden, aanvang 14.00 uur.

Kroondomein Het Loo is een koninklijk landgoed van 10.500 hectare. Oorspronkelijk bestond de kern uit slot Het Oude Loo en het imposante zeventiende eeuwse Paleis Het Loo. Beide worden omringd door het Paleispark met daarin waardevolle cultuurhistorische elementen.

De Koninklijke Houtvesterij bestaat uit uitgestrekte bossen en heidevelden. Het Paleispark en de Koninklijke Houtvesterij vormen samen Kroondomein Het Loo. Het is het grootste aaneengesloten landgoed in Nederland en kenmerkt zich door een rijke cultuurhistorie, grote biologische diversiteit en veel landschapsschoon. Het gebied ademt rust, schoonheid en harmonie in een uitgestrekt en grootschalig landschap.

Jan Huttinga is al 33 jaren werkzaam als jachtopzichter in het Kroondomein. Daarnaast is hij een begenadigd natuurfotograaf en wat hij beleeft probeert hij vast te leggen in beeld. Daarnaast is hij een boeiend verteller.

Op deze middag laat hij dan ook prachtige digitale beelden zien van de natuur in al haar facetten en seizoenen, afgewisseld met dierengeluiden.

Kortom, een boeiende middag die u niet mag missen! Belangstellenden zijn welkom. De toegang is gratis, koffie/thee € 1,- per kop.

Contactmiddag KBO/PCOB: Kroonjuwelen van het Loo, 10 september, De Elleboog, Velp, aanvang 14.00 uur. 12 september, Dorpshuis Willem de Zwijger, Rheden, aanvang 14.00 uur.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden